Преминула од повреда задобијених у несрећи

Небојша Томашевић
Преминула од повреда задобијених у несрећи

Бањалука - Узрок смрти Радмиле Штрбац (82) повезан је са повредама које је задобила у саобраћајној несрећи када ју је ударио "ауди" који је возио оптужени Драган Девић (45) из Бањалуке.

Ово је изјавио вјештак тужилаштва специјалиста судске медицине Милан Срдић у бањалучком Окружном суду на почетку суђења Девићу.

Бањалучко Окружно тужилаштво терети Девића да је 12. фебруара 2013. године пијан возећи "ауди" са 2,2 промила алкохола у крви ударио старицу Радмилу Штрбац у бањалучкој улици Скендера Куленовића. Она је тада задобила тешке повреде и умрла је послије 12 дана.

Вјештак Срдић је објаснио да је Штрбчева умрла усљед плућне емболије изазване угрушком крви.

- Ове компликације узрочно посљедично су повезане са повредама које је задобила у несрећи и траумама које је због тога имала - казао је вјештак Срдић.

Вјештак саобраћајне струке Војислав Суботић је изјавио да је до несреће дошло и због пропуста возача и пјешака.

- Возач није прилагодио вожњу условима пута и због тога није могао на вријеме реаговати када је на пут изашао пјешак. Несрећи је допринио и пјешак који је коловоз прелазио мимо пјешачког прелаза који је био удаљен 47 метара од мјеста удара - казао је Суботић и додао да није могао израчунати брзину кретања возила прије несреће, јер није имао доказа за то. Суботић је израчунао да је брзина "аудија" при удару на пјешака била 30 километара на час, а удар се десио на око 3,3 метра од ивице десне стране коловоза.

Бранилац Девића адвокат Милана Вукојевић приговорила је налазима вјештака, јер тврди да се несрећа десила на другачији начин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана