Пљачкашу из Бањалуке двије и по године затвора

Небојша Томашевић
Пљачкашу из Бањалуке двије и по године затвора

Бањалука - Ранко Малинић (22) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на двије и по године затвора јер је два пута опљачкао спортску кладионицу "АМ спорт" у бањалучкој улици Војводе Момчила.

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавао судија Пане Гаврић.

Према пресуди Малинић је Спортску кладионицу "АМ спорт" у улици Војводе Момчила у бањалучком насељу Булевар опљачкао 14. фебруара и 20. марта прошле године и том приликом украо 3.970 КМ. У пресуди се наводи да је обје пљачке починио пријетећи ножем оштрице дуге пет центиметара.

У оба наврата био је маскиран. На глави је имао капуљачу, али му је лице остало несакривено што је омогућило истражним органима да утврде идентитет лица које је починило разбојништва.

- Прву пљачку починио је око 20.30 часова и пријетећи ножем од раднице Зорице З. отео 2.170 КМ. Други пут је у кладионицу ушао 30. марта у 9.15 часова и на исти начин пријетећи ножем од раднице Данијеле Ћ. отео 1.800 КМ - наведено је у пресуди.

Малинићев бранилац Живко Бојић током суђења је  изјављивао да оптужени не спори да је починио пљачке, али спори правну квалификацију у оптужници.

- Према свему ономе што је предочено суду, Малинић је требало да буде суђен за блажи облик кривичног дјела разбојништва - казао је Бојић.

Према незваничним информацијама, Малинић је током пљачки користио упаљач који има ножић са мањом оштрицом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана