Пијан изазвао несрећу у којој је погинуо сапутник

Небојша Томашевић
Пијан изазвао несрећу у којој је погинуо сапутник

Бањалука - Митар Деспотовић из Приједора, који је оптужен да је изазвао саобраћајну несрећу у којој је погинуо његов сапутник Срђан Миодраговић, у вријеме несреће возио је пијан са 1,69 промила алкохола у крви.

Ово је у бањалучком Окружном суду на суђењу Деспотовићу изјавила вјештак биолошко-хемијске струке Весна Матић.

Деспотовић је оптужен да је 22. јула 2012. године, возећи "мазду 323", скривио несрећу у Доњој Марићки код Приједора у којој је погинуо Миодраговић. У овој несрећи повријеђени су Деспотовић и још двојица сапутника, Богдан Петењак и Горан Суртов.

Према оптужници, Деспотовић је возећи "мазду 323" на локалном путу у Марићки изгубио контролу над возилом, слетио са коловоза и ударио у бетонски дио моста на локалном потоку.

Горан Суртов је на суђењу изјавио да је тог дана њега звао Богдан Петењак да играју фудбал и да је отишао до продавнице "Три клупице" у Марићки.

- Ту су били Митар и Срђан, а на терену за фудбал није било никога. Попили смо по пиво и кренули возилом од продавнице према Приједору. Падала је киша и био је мокар коловоз, а Митар је возио. Када смо одмакли неколико стотина метара, у једној кривини у сусрет нам је наишао аутомобил - казао је Суртов и додао да је тада дошло до несреће.

Према његовим ријечима, Митар је окренуо управљач аутомобила удесно да избјегне возило које је долазило из супротног смјера и слетјели су са коловоза.

Богдан Петењак је рекао да се не сјећа најбоље како се догодила несрећа, већ само да су слетјели код неког моста и да је падала киша.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана