Оптужени довезао пљачкаше до Тропика

Небојша Томашевић
Оптужени довезао пљачкаше до Тропика

Бањалука - Свједок тужилаштва Немања Бешић (20) из Бањалуке, који је осуђен на 25 мјесеци затвора због пљачке Тржног центар "Тропик" у Клашницама, у бањалучком Окружном суду изјавио је да је у том разбојништву учествовао и оптужени Жељо Кривокућа (19) из Лакташа.

Бешић је испричао да је Кривокућа возио "голф" којим су се до "Тропика" довезли он и тада малољетни Срђан К.

- Жељо је остао у возилу, а Срђан и ја ушли смо у "Тропик" и починили пљачку. Када смо изашли, Жељо нас је чекао испред па смо ушли у "голф" и побјегли. Новац који смо узели Срђан је ставио у возило, а касније га је између нас подијелио Жељо - рекао је Бешић.

Додао је да не зна ко је осмислио план пљачке, али да га је прије тога звао Срђан да дође код њега.

- Рекао ми је да има неки "голф" да на њега треба налијепити фолије. Када смо то полијепили, питао ме да се провозамо, не говорећи куда идемо па сам пристао. Са нама је кренуо и Жељо, који је возио. Кад смо дошли до "Тропика", Срђан ми је дао фантомку, рукавице и црну тренерку. Рекао је да је све смишљено, да се ништа не бојим, па сам пристао да идем с њим - испричао је Бешић.

Бранилац оптуженог Кривокуће Јевто Јанковић приговорио је исказу овог свједока јер сматра да се договорио са  тужилаштвом за малу казну па говори неистине.

Осим за пљачку "Тропика" у Клашницама, из којег су разбојници украли око 1.800 КМ, Жељу Кривокућу оптужница терети да је заједно са малољетницима С. К. и Г. Р. опљачкао бензинску пумпу "Нис промет" у Бистрици код Бањалуке, одакле су украли 570 марака. Они су се до пумпе довезли "аудијем А6".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана