Оптужени Далибор Гаврић у вријеме убиства био пијан

Небојша Томашевић
Оптужени Далибор Гаврић у вријеме убиства био пијан

Бањалука - Далибор Гаврић (43) из Прњавора, оптужен да је бомбом убио невјенчану супругу Милу Малешевић (24), у вријеме почињења овог злочина био је у стадијуму лаког пијанства и у крви је имао 1,32 промила алкохола, рекла је у бањалучком Окружном суду вјештак Веселка Бјелаковић.

Она није могла да се изјасни да ли је у таквом стању оптужени могао да држи бомбу у руци и колико снажно.

- Могућност држања неких предмета код особа са таквом концентрацијом алкохола у крви је смањена, али не постоји начин да се утврди с коликом снагом таква особа може нешто да држи у руци - казала је Бјелаковићева одговарајући на питање адвоката Александре Метлић да ли особа с количином алкохола у крви коју је имао оптужени може да држи предмете у руци и колико снажно.

Према оптужници, Гаврић је злочин починио 14. септембра прошле године у мјесту Маћино Брдо код Прњавора, испред кафе-бара "Акапулко М". У оптужници је наведено да је он тога дана пијан дошао у поменути кафић и посвађао се са Малешевићевом, с којом је био у ванбрачној вези.

Након краћег нагуравања, он је Малешевићеву успио да изведе испред кафића, гдје је на улици активирао ручну бомбу, коју је држао између њих. Усљед детонације Малешевићева је погинула, а Гаврић је задобио тешке повреде, од којих се дуже вријеме лијечио у болници. Због тих повреда недавно му је ампутиран доњи дио ноге. Иако у оптужници није наведено, мотив овог злочина је наводно неузвраћена љубав, јер је Малешевићева напустила невјенчаног супруга и није жељела да с њим више има било шта, без обзира на то што су стекли четворогодишњег сина Андреја. Познаници Гаврића раније су испричали да је он годинама малтретирао Малешевићеву, пријетио јој и говорио: "Завршићеш као Ксенија Пајчин".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана