Одбачена жалба у предмету Грибалтар због кашњења тужиоца

Срна
Одбачена жалба у предмету Грибалтар због кашњења тужиоца

Сарајево - Суд БиХ је, због кашњења тужиоца, као неблаговремену одбацио жалбу на пресуду у предмету "Гибралтар" којом су Стипе Прлић и Зоран Бакула ослобођени кривице за злоупотребу положаја и примање дара, а Невен Куленовић за давање дара и других облика користи.

Из Тужилаштва БиХ рекли су Бирну да је жалба на првостепену пресуду у предмету "Гибралтар" одбачена као неблаговремена, те да је због тога против поступајућег тужиоца Мирослава Јањића покренут дисциплински поступак.

Првостепеном пресудом из новембра прошле године, Прлић, бивши предсједник Управе Јавног подузећа Хрватске телекомуникације /ХТ/ Мостар, и Бакула, као члан Управе ХТ-а, ослобођени су кривице да су као најповољнијег понуђача изабрали маркетиншку агенцију СВ-РСА из Сарајева, која је власништву Куленовића, у оквиру поступка јавне набавке за закуп медија, иако та фирма није имала најбољу понуду.

Куленовић, као власник и директор ове фирме, ослобођен је кривице да је као дар исплатио на Бакулин рачун 386.256 КМ, а на Прлићев рачун износ од 331.513 КМ.

Из Тужилаштва су рекли да је настављен рад на другом дијелу предмета "Гибралтар" који је додијељен у рад другом тужиоцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана