Медицинској сестри потврђено 30 мјесеци затвора због превара

Н. Т.
Медицинској сестри потврђено 30 мјесеци затвора због превара

Тузла - Бивша медицинска сестра у Дому здравља Тузла Мунира Зилџић из Тузле осуђена је у Кантоналном суду правоснажно на двије и по године затвора због превара вриједних 85.000 КМ.

Овом одлуком потврђена је првостепена пресуда Општинског суда Тузла, а осуђена је обавезана да врати незаконито зарађен новац. Истом одлуком Кантонални суд је укинуо пресуду којом су саучесници Зилџићеве, Зијад Смајић и Адамо Арнаутовић, ослобођени оптужби. Њихов предмет враћен је на ново суђење Општинском суду у Тузли.

Према пресуди, Зилџићева је починила 12 превара од 2010. до краја 2013. године.

Она је, наведено је у пресуди, већем броју особа давала лажна обећања да ће им омогућити запослење у јавним институцијама, а у неколико случајева им је обећавала да ће им средити одлазак у инвалидску или пријевремену пензију. У двије преваре људима је дала лажна обећања како ће им омогућити подизање већих кредита у банци. У пресуди се наводи да је заузврат од тих особа узимала новац, иако је знала да нема никаквог утицаја нити могућности да испуни дата обећања.

Смајића и Арнаутовића, којима је укинута првостепена ослобађајућа пресуда, оптужница терети да су Зилџићевој помогли да почини превару у два случаја.

Зилџићева је ухапшена у марту 2014. године због превара и тада је завршила мјесец иза браве. Оптужница против ње је подигнута у априлу исте године, док јој је првостепена пресуда у Општинском суду у Тузли изречена 2014. године.

Током суђења поједини свједоци су потврдили да им је узимала и по 10.000 марака за лажна обећања о запослењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана