Љубибратић тврди да није члан Елезове мафије

Небојша Томашевић
Љубибратић тврди да није члан Елезове мафије

Сарајево - Оптужени за организовани криминал Васо Љубибратић (29) из Требиња казао је у Суду БиХ да није био члан организоване криминалне групе којом је управљао Дарко Елез, а која је починила више тешких кривичних дјела у Сарајеву и Источном Сарајеву.

Љубибратић је казао да је раније осуђиван и да је оптужницу примио док је био на издржавању казне у КПЗ Сремска Митровица, такође  због организованог криминала. Још је истакао да није тачно да му је надимак Требињац, као што пише у оптужници, јер га, како каже, у животу никад нико није тако звао. Оптужница Љубибратића терети да је учествовао у покушају убиства Ђорђа Ждрале 6. октобра 2006. испред кафића "Спорт" у Лукавици. Оптужен је и да је био један од директних извршилаца пљачке 2,2 милиона евра Привредне банке Сарајево 29. јуна 2006. у Алеји Босне сребрене. На терет му се ставља и пљачка 668.000 марака из сарајевске Поште 2 у јуну 2008. године.

Тужилац Тужилаштва БиХ Дубравко Чампара је на рочишту у петак од вијећа Суда БиХ затражио да Љубибратићу изрекне мјере забране које подразумијевају забрану напуштања мјеста боравка, уз привремено одузимање путних исправа и забрану преласка границе са личном картом, забрану састајања са одређеним особама, те да се оптужени обавеже да се једном недјељно јави надлежној полицијској станици. Чампара је подсјетио да Љубибратић има држављанство Србије, па су предложене мјере гаранција да ће поступак против њега бити завршен у БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана