Легија негирао премлаћивање старице

Небојша Томашевић
Легија негирао премлаћивање старице

Бањалука - Зоран Тадић, звани Легија (22) из Српца негирао је у бањалучком Окружном суду кривицу за пљачку и премлаћивање Стоје Нинић (77) из Горње Трамошње код Оштре Луке.

Тадић је оптужен да је заједно са Жељком Нинићем напао старицу 1. децембра 2013. године у њеној кући.

Према оптужници они су Стоју претукли и онесвијестили, а затим су из њене куће украли 60 марака и 10 евра. У оптужници се наводи да су разбојници кобног дана у поподневним часовима дошли до куће старице и пузећи се пришуњали до улаза у кућу. Међутим, на њих су залајали пси, па је жена изашла да види шта се дешава и налетјела на разбојнике. Они су је тада пријетећи оружјем на силу угурали у кућу и почели тући, тражећи од ње новац. Када им је рекла да нема пара, бацили су је на кауч у дневном боравку и везали јој руке. Око врата су јој омотали пешкир, који су затим затезали све док несрећна жена није изгубила свијест. Када су видјели да је пала у несвијест, испретурали су цијелу њену кућу. Осим новца украли су четири флаше пива, литру ракије, пет кутија цигарета, хљеб и два комада сувог меса и побјегли. Несрећну жену су оставили повријеђену и у бесвјесном стању. Она је након неког времена дошла себи и позвала сина, који ју је одвезао у болницу у Приједору. Старица је у болници на лијечењу задржана седам дана, а имала је повреде и крвне подливе на грудном кошу и око очију.

Против Нинића је поступак одвојен. Тадић је познат полицији по чињењу кривичних дјела, углавном крађа. Тренутно се налази на издржавању затворске казне у КПЗ Бањалука. Њега је полиција ухапсила у мају прошле године након што је опљачкао цркву Пресвете Богородице у Доњим Карајзовцима код Градишке. Он је улазна врата на цркви развалио надгробним спомеником, који је ишчупао са гробља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана