Лазаревић убијен из пушке пронађене у запаљеном џипу

Небојша Томашевић
Лазаревић убијен из пушке пронађене у запаљеном џипу

Бањалука - Неколико зрна извађених из тијела убијеног Мирослава Лазаревића (32), као и чауре изузете са мјеста злочина, испаљени су из пушке која је пронађена у запаљеном џипу БМЊ Џ5 у сарајевској Алеји липа.

Казао је ово јуче у бањалучком Окружном суду вјештак Младен Новаковић на суђењу Саши Видовићу (35) из Бијељине и Александру Булатовићу (31) из Источног Сарајева, који су ухапшени након што је поменути џип запаљен и оптужени за овај злочин.

Судско вијеће којем је предсједавао судија Пане Гаврић јуче није дозволило републичком тужиоцу Драгици Глушац да изведе вјештачење барутних честица које су нађене на рукама и одјећи оптужених. Тако је одлучено јер тужилац није предочила доказе на који начин су изузети трагови за вјештачење.

Адвокат Булатовића Милан Петковић казао је да су то незаконити докази.

- Тужилац није дао наредбу о изузимању трагова барута. Доказ за који је раније суд утврдио да је незаконит, јакна одузета од Булатовића, сада је вјештачен. То је незаконито - рекао је адвокат Петковић.

Супруга убијеног Мирослава Лазаревића затражила је од судског вијећа најстроже казне за оптужене и надокнаду штете.

- Прије злочина заједнички пријатељ мога супруга и Видовића Миливоје Мики Мијатовић требало је да их упозна. Питала сам га ко је Видовић, а он је рекао да је опасан момак. Када се убиство десило, Мики је казао да сумња да је Видовићу неко за то платио - рекла је Лазаревићева.

Према оптужници, Видовић и Булатовић су Лазаревића убили 16. октобра прошле године кад су га пресрели џипом БМЊ Џ5 док се возио "голфом 7" у Београдској улици у Источном Сарајеву. Тада су на њега из аутоматске пушке испалили 24 хица и усмртили га. Потом су побјегли према Сарајеву и поред зграде у Алеји липа запалили украдени џип. У возилу су оставили пушку и два оквира пуна метака, који су изгорјели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана