Јунгић умро од тешке повреде главе и крварења

Небојша Томашевић
Јунгић умро од тешке повреде главе и крварења

Бањалука - Миле Шугић (36) из Челинца, због чије смрти је оптужен Синиша Јунгић, умро је од тешке повреде главе и крварења у мозгу, рекао је јуче у бањалучком Окружном суду вјештак тужилаштва специјалиста судске медицине Жељко Каран.

Он  је, током суђења Јунгићу, објаснио да је Шугић повреду могао да задобије тако што је пао и ударио главом о нешто или га је неко ударио.

- Осим те повреде имао је преломљена ребра и повреду грудне кости, али те двије повреде нису биле опасне по живот иако су биле тешке. О начину настанка повреда не могу се изјаснити - казао је Каран.

Јунгић је оптужен да је 23. маја ове године ударио Шугића у свом кафићу "Монца" у Челинцу након чега је овај пао и погинуо. Због овог догађаја Јунгић је оптужен за кривично дјело наношење тешке тјелесне повреде са смртном посљедицом.

Током јучерашњег суђења свједочило је неколико особа које су се у вријеме смрти Шугића затекле у кафићу "Монца", али нико од њих није видио тренутак када је Шугић настрадао.

Свједочила је и вјештак специјалиста биохемијске струке Веселка Бјелаковић која је казала да је Шугић у тренутку смрти био пијан јер је у крви имао 1,59 промила алкохола. Казала је да је Јунгић у тренутку критичног догађаја био тријезан. Према оптужници сукоб и туча између Јунгића и Шугића избили су након што се Шугић недолично понашао у кафићу због чега га је Јунгић упозорио. Шугић је скидао мајицу и добацивао гостима па га је Јунгић опоменуо да то не чини. Након опомене пришао је госту који се недолично понашао и покушао да га избаци из кафане. Тада је дошло до туче. У једном тренутку Јунгић је гурнуо Шугића и он је пао низ степенице у локалу ударио о под. Усљед тог пада задобио је тешку повреду главе, излив крви у мозак након чега је убрзо преминуо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана