Инспектор измијенила исказ на суђењу колегама

Небојша Томашевић
Инспектор измијенила исказ на суђењу колегама

Бањалука - Инспектор ЦЈБ Бањалука Милица Грубан казала је у бањалучком Окружном суду да се не сјећа да ли је на врећама у којима је била дрога одузета у акцији "Канон" писало колико су тешке.

Она је овом изјавом донекле измијенила исказ дат Специјалном тужилаштву РС у предмету који се води  против њених колега инспектора Срђана Радуловића, Огњена Стијака и Марка Ковачевића који се терете за трговину дрогом.

Тужилац Младен Митровић подсјетио је Грубанову да је у исказу датом током истраге рекла: "Сјећам се да су вреће биле означене редним бројем с назначеном количином".

- Нисам сигурна да сам тако рекла и не сјећам се да је писало која је количина у врећама. Саслушао ме је тада тужилац Слободан Ћелић који ми је пријетио да ће ме оптужити заједно с колегама јер се нисам сјећала детаља - казала је Грубан и додала да су је ријечи тужиоца уплашиле.

Она је на питање браниоца оптуженог Радуловића, адвоката Бранка Гудала казала да не зна да је у ЦЈБ Бањалука постојало злочиначко удружење и да је недостајало дроге из акције "Канон".

Специјално тужилаштво РС терети Ковачевића, Стијака и Радуловића  да су  били организована група која је продавала хероин и марихуану  од краја 2010. до октобра 2013. године. Између осталог на терет им се ставља да су украли око три и по килограма дроге заплијењене у акцији "Канон" у Српцу. Осим њих оптужено је још пет инспектора који се терете за изнуде исказа, фалсификовања, злоупотребе положаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана