Ениса Еминовић пет и по година затвора за убиство невјенчаног супруга

Небојша Томашевић
Ениса Еминовић пет и по година затвора за убиство невјенчаног супруга

Сарајево - Ениса Еминовић (20) из Сарајева осуђена је јуче у сарајевском Кантоналном суду на пет и по година затвора због убиства свог невјенчаног супруга Смаје Хаџимусића (25).

Изрицању пресуде претходило је признање кривице оптужене током суђења. Еминовићева је јуче, прије него што је вјештак медицинске струке доктор Нермин Сарајлић изнио свој налаз и мишљење, изјавила да жели да промијени своје раније изјашњење о кривици и призна злочин. Вјештак Сарајлић је и поред признања изнио налаз и рекао да је смрт Хаџимусића наступила због убода у срце. Након тога су одбрана и оптужба изнијели завршне ријечи, послије чега је вијеће којем је предсједавао судија Јасенко Ружић објавило пресуду.

Према пресуди, Еминовићева је невјенчаног супруга усмртила убодом ножем у срце 1. априла у стану Алдијана Дајџића, гдје су њих двоје боравили. Убиству је претходила свађа, препирка и туча.

Судија Ружић је у образложењу пресуде навео да је вијеће као олакшавајуће околности на страни Еминовићеве цијенило то што има малољетно дијете и што није осуђивана. Казао је да је Еминовићева и сама погођена посљедицом кривичног дјела, те да суд цијени да изрицање строже казне не би било оправдано.

Рјешењем Суда, Еминовићевој је укинут притвор у којем се налазила од почетка априла како би одређено вријеме провела са дјететом, прије него оде на издржавања казне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана