Бјелица супруга удавила сједећи му на грудима

Небојша Томашевић
Бјелица супруга удавила сједећи му на грудима

Бањалука - Бјелица Бијелић (66) из Бањалуке брутално је премлатила супруга Душана Бијелића (86), те га удавила сједећи му на грудима, закључци су вјештака Тужилаштва који су своје налазе у петак изнијели у бањалучком Окружном суду.

- Она је особа са душевном заосталошћу и лаком менталном ретардацијом. У вријеме извршења кривичног дјела њене способности да схвати значај и управља својим поступцима су биле смањене, али не битно. Када каже да се не сјећа, највјероватније лаже, али не могу искључити ни амнезију - рекла је специјалиста форензичке психијатрије Сања Вукадиновић-Стојановић.

Додала је да се не може искључити да би оптужена Бјелица могла да понови кривично дјело или учини нешто слично.

Према ријечима овог вјештака, Бјелица је манипулативна и импулсивна особа која нема критичко мишљење према пијењу алкохола. Специјалиста судске медицине Далибор Недић казао је да је Душан умро усљед дављења.

- Он је задобио тешке повреде, прелом више ребара, повреде по лицу и капцима. Поломљена му је подјезична кост, те има оштећења гркљана и прелом душника - рекао је Недић.

Према његовим ријечима, те повреде није могао задобити падом и особа која га је тукла највјероватније је сједила или му клечала на грудима.

Бјеличин адвокат Милан Петковић приговорио је налазу вјештака психијатријске струке и истакао да је потребно утврдити да ли оптужена може да прати суђење и да ли је њено психичко стање погоршано након злочина.

Бањалучко Окружно тужилаштво Бјелицу терети за насиље у породици. Према оптужници, она је супруга Душана усмртила 4. априла у њиховој кући у улици Вида Њежића у бањалучком насељу Ребровац. У оптужници се наводи да је супруга ударила више пута, поломила му ребра, те га удавила. Терете је да је супруга вријеђала и тукла још од 2012. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана