Базне станице откриле да је Булатовић био близу мјеста убиства

Небојша Томашевић
Базне станице откриле да је Булатовић био близу мјеста убиства

Бањалука - Подаци базних станица мобилне телефоније, на којима је регистрован телефон одузет од оптуженог Александра Булатовића (38), показују да је он у вријеме убиства Мирослава Лазаревића био на подручју мјеста злочина, казала је у бањалучком Окружном суду републички тужилац Драгица Глушац.

Она је то изјавила анализирајући приједлог одбране Булатовића да стручни вјештак уради анализу података с базних станица. Затражила је да тај приједлог буде одбијен.

Осим Булатовића, у овом случају за убиство Лазаревића оптужен је и Саша Видовић (35).

Булатовићеви адвокати Мирко Дабић и Милан Петковић казали су да тужилац, а и свако други, поменуте податке може да тумачи како му одговара.

- Зато је потребно да вјештак утврди шта ти подаци значе и да ли је заиста Булатовић био близу мјеста злочина или не - казао је Дабић.

Приједлог за вјештачење података са базних станица судско вијеће је одбило, а прихваћен је захтјев одбране Булатовића и Видовића да буду поново вјештачене пронађене барутне честице на рукама и одјећи оптужених. Адвокати Видовића предложили су и саслушање једног свједока, што је вијеће прихватило. У овом случају Републичко тужилаштво је извело своје доказе планиране у оптужници и одбрана почиње са извођењем својих доказа.

Оптужница Видовића и Булатовића терети да су убили Лазаревића 16. октобра прошле године када су га пресрели џипом БМЊ Џ5“ док се возио „голфом 7“ у Београдској улици у Источном Сарајеву. На њега су из аутоматске пушке испалили 24 хица и усмртили га. Побјегли су у Сарајево гдје су у Алеји липа запалили украдени БМЊ Џ5 којим су побјегли са мјеста убиства. У возилу су оставили пушку и два оквира пуна метака, који су изгорјели.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана