Расте штедња у Новој банци

М. Ч.
Расте штедња у Новој банци

Бањалука - Нова банка Бањалука објавила је да и ове године биљежи раст штедње и депозита, наводећи да су укупни депозити на крају првог полугодишта достигли 1,131 милијарду КМ, што је за 5,32 одсто више у односу на крај 2013. године.

- Захваљујући доброј понуди штедних производа и маркетиншкој кампањи "Живот у плусу" штедња и депозити грађана су у 2014. години наставили тренд раста. У првих шест мјесеци орочено је нових 129,3 милиона КМ, од чега се 62,4 милиона односе на портфељ становништва, који је порастао за 12,3 одсто - истакли су у Новој банци и додали да су штедише исказале посебно интересовање за рентну штедњу, која је нарочито тражена због могућности располагања каматом унапријед или током трајања периода орочења.

Из ове банке су најавили да ће и ове године Свјетски дан штедње, 31. октобар, обиљежити у духу друштвено одговорног пословања.

- Желимо да допринесемо стварању и очувању сигурног и подстицајног окружења за оне који на самом почетку свог живота требају нашу помоћ. У складу са дугогодишњом праксом, Нова банка ће Дјечијем дому "Рада Врањешевић" и Центру "Заштити ме" у Бањалуци уручити по 2.500 КМ. Основној школи "Десанка Максимовић" из Рибника, која је најзападнија школа у РС, донираћемо шест рачунара и пројектор који ће се користити у извођењу наставе - истакли су у Новој банци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана