Нови фронт у рату Русија-Мекдоналдс

Агенције
Нови фронт у рату Русија-Мекдоналдс

Москва - Кремљ је наставио свој обрачун са Мекдоналдсом "мобилизацијом" више стотина инспектора и њиховим упадом у 200 ресторана америчког ланца широм Русије.

Како пише портал "Сити еј ем", у питању је наставак одмазде због санкција уведених Русији у јеку украјинске кризе, а инспекције су вршене по различитим основама.

Највише их је извршено због наводних пријава о лошој хигијени и кршењем фито-санитарних прописа, али је у неке ресторане по први пут стигла и финансијска инспекција која чешља књиге.

Мекдоналдс, као симбол америчког капитализма, има 440 ресторана у Русији, која је према годишњем извјештају компаније из 2013. међу седам највећих тржишта изван САД-а и Канаде.

Неколико ресторана је већ затварано претходних мјесеци, а реаговали су и високи званичници, који су поручили да "није у питању забрана рада, већ резултат редовне контроле".

"Не, уопште нема говора о забрани рада за МекДоналдс у Русији", рекао је тада потпредсједник руске владе Аркадиј Дворкович.

Ипак, нове инспекције и чињеница да су овог пута на терену и финансијски инспектори поново постављају питање да ли је у питању политички чин.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана