Да ли ће евро ићи горе или доље? Узмите ових 50€ и зарадите и на расту и на паду европске валуте

Глас Српске
Да ли ће евро ићи горе или доље? Узмите ових 50€ и зарадите и на расту и на паду европске валуте

FXLider, специјално читаоцима Гласа Српске даје 50 ЕВРА намијењених за трговање на свјетској берзи, јединој берзи на којој можете зарадити и када вриједности валута расту али и када падају.

Пријавите се овдје и узмите 50€ за трговање на берзи

Идеја да евро може да преузме улогу уточишта на тржишту у периоду нестабилности изгледала би бесмислено прије само неколико недјеља. Ипак управо се то недавно догодило када је Народна банка Кине девалвирала националну валуту а глобално тржиште акција остварило велики пад. Заједничка европска валута порасла је више од 4% у односу на корпу контра валута током августа што је и највећи раст међу валутама најразвијенијих земаља и поред актуелног програма куповине обвезница који спроводи ЕЦБ. 

И ако је овај раст евра потврдио враћање повјерења у заједничку валуту након грчке кризе, он истовремено компликује напоре ЕЦБ-а да опорави регионалну економију. Јачи валутни курс има потенцијал да умањи извоз и успори инфлацију тако да ЕЦБ неће само стајати по страни већ је сасвим могуће да ће бар вербално изјавама покушати да обори евро. Ипак,  сматра се да је овај раст евра био само привремен и изазван специфичном ситуацијом на глобалном тржишту.

Током понедјељка, 24. августа евро је порастао изнад 1.17 долара по први пут од 15. јануара када је Швајцарска укинула доњу границу девизног курса франка за евро, након чега је евро имао највећи четвородневни раст од 2009 године.

Пријавите се овдје и узмите 50€ за трговање на берзи

Марио Драгхи, предсједник Европске Централне Банке,  и поред упорног порицања да се програм куповине обвезница користи као средство за обарање валуте, потврдио је да постоје значајне економске користи које слабији евро може да донесе. Економисти сматрају да ће заједничка европска валута пасти у односу на већину контра валута до краја 2016 године. Многи од њих сматрају да ће се евро значајно приближити вредности долара прије него што оствари већи раст.  У сваком случају јачање евра би тренутно била најмање пожељна ствар када је у питању опоравак економије зоне евра и сасвим је могуће да уколико ускоро не дође до значајније корекције Марио Драги сам иступи пред јавност и својим коментарима допринесе њеном паду.

FXLider има сарадњу са Fortrade Limited – компанијом ауторизованом и регулисаном у UK од стране FCA (Financial Conduct Authority) под лиценцом број 609970.

Упозорење о ризику и одрицање од одговорности

Уговори за разлику у цени (CFD) представљају производе који се ослањају на финансијски левериџ и носе висок ниво ризика за Ваш капитал јер цене могу брзо да постану неповољне за Вас. Губици могу да премаше Ваше депозите и од Вас би се могло захтевати да извршите додатне уплате. Ови производи можда неће бити прикладни за све клијенте и због тога морате бити сигурни да сте разумели ризике, а потражите и независан савет. Овај материјал не представља понуду, тражење нити трансакцију у погледу било ког финансијског инструмента. FXLider не прихвата никакву одговорност за било какву употребу ових коментара нити за последице које из тога могу да проистекну. Не даје се никакво уверавање нити гаранција за тачност или потпуност ових података. Следствено томе, свако лице које поступи према њима, чини то у потпуности на сопствени ризик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана