PREDSTAVLjAMO: Ivica Vidiček, kandidat Saveza za sport i rekreaciju invalida RS: Godina za pamćenje

Darko Pašagić
PREDSTAVLjAMO: Ivica Vidiček, kandidat Saveza za sport i rekreaciju invalida RS: Godina za pamćenje

Banjaluka - Savez za sport i rekreaciju invalida Republike Srpske kao kandidata za Izbor deset najboljih sportista RS predložio je člana Stonoteniskog kluba invalida Vrbas iz Banjaluke Ivicu Vidičeka.

On je 80-odstotni ratni vojni invalid, a takmiči se u kategoriji K-10 (civilna invalidnost 50%) i može se pohvaliti da je samo u prethodnih 12 mjeseci osvojio čak devet zlatnih odličja, a prva dva osvojena su krajem prošle godine na Niš openu 2017.

- Seriju uspješnih rezultata nastavio sam i početkom juna na Podgorica openu 2018, gdje sam bio najbolji u pojedinačnoj konkurenciji i ekipno sa Aleksejem Radukićem. U glavnom gradu Crne Gore nastupili su takmičari iz šest zemalja. Ipak, najvrednije zlato je sa Međunarodnog prvenstva Srbije Beograd open 2018, gdje sam krajem septembra u konkurenciji igrača iz 15 zemalja ponovo bio najbolji u pojedinačnoj konkurenciji - naglasio je Vidiček.

Potom je uslijedio nastup na prvenstvu BiH, gdje je ovaj 62-godišnjak bio bez premca u pojedinačnoj konkurenciji.

- Godinu sam začinio nastupom na Niš openu 2018, gdje su nastupili takmičari iz osam zemalja, a osvojio sam dva zlata, pojedinačno i ekipno sa Aleksejem Radukićem. Prije nekoliko dana bio sam najbolji i Kupu BiH, a ovo takmičenje organizovao je naš klub - nastavio je Vidiček.

Istakao je da mu je sport, odnosno stoni tenis mnogo pomogao u procesu rehabilitacije i da svoje ogromno iskustvo prenosi na mlade.

- U STKI Vrbas sam došao na poziv trenera Jovice Šormaza da mu pomognem u radu sa mladima. Usput sam počeo da se takmičim i za sada dobro guramo na oba polja. Naš klub se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske i po tome smo jedinstveni, jer smo jedini u RS i BiH koji se takmiče sa zdravom populacijom. U prvih šest mečeva zabilježili smo pet pobjeda i samo jedan poraz i to na startu od Perućice iz Foče - rekao je Vidiček i dodao da mu sama nominacija saveza za tradicionalnu manifestaciju "Glasa Srpske" znači mnogo i da će u narednim godinama manje učestvovati na takmičenjima, a više vremena posvetiti radu sa mladima.

Sjajni rezultati

Članovi Stonoteniskog kluba invalida Vrbas 2018. godinu pamtiće po sjajnim rezultatima. Po pravilu, gdje god su se takmičili, osvajali su medalje, a ove godine sakupili su ih čak 59. Klupske vitrine uljepšali su sa 21 zlatnim, 18 srebrnih i 20 bronzanih odličja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana