Legendarni sportisti gosti “Glasove” manifestacije: Stotine medalja na jednom mjestu

Dušan Repija
Legendarni sportisti gosti “Glasove” manifestacije: Stotine medalja na jednom mjestu

Banjaluka - Manifestacija Izbor deset najboljih sportista Republike Srpske još jednom je okupila legende srpskog sporta, a sve medalje koje su osvojili tokom bogatih karijera mjere se u stotinama, možda i hiljadama.

Jer, Ivan Miljković, Vladimir Batez, Slađana Golić, Zlatan Arnautović, Draženko Ninić, Srđan Trivundža, Vinko Marinović i mnogi drugi bivši, kao i još uvijek aktivni sportisti Nemanja Majdov, Goran Delić, Nemanja Bilbija, Vladimir Vranješ... imaju toliko odličja i trofeja da bi mogli napuniti muzej. Mi obični smrtnici bili smo još jednom svjedoci kako oni koji su ušli među deset najboljih, a posebno perspektivni, ali i brojni posmatrači koji su bili u Banskom dvoru, “love” pravi trenutak da im priđu, proćaskaju i zamole za fotografiju. A oni kao pravi šampioni, uvijek nasmijani i ljubazni, odvojili su djelić svoga vremena za sve koji su im prišli. Ovogodišnji predsjednik žirija Ivan Miljković samo zbog Izbora sportiste u dva dana je prešao više od hiljadu kilometara, jer je nekoliko časova uoči početka manifestacije stigao iz Ciriha, a odmah sutradan vratio se nazad.

- Prvi put sam bio u ovakvoj ulozi i zaista sam se lepo osećao. Čuo sam mnogo lepih stvari o ovom događaju, a iz prve ruke se uverio da je još bolji nego što su mi pričali. Znam koliku podršku svi sportisti Srbije imaju iz Republike Srpske, pa su ovo prilike da našem narodu ovde bar na neki način zahvalimo za to - rekao je Miljković.

Jovana, koja je sa drugaricama iz kluba bila u publici, trenira odbojku, a jedan od idola joj je upravo Miljković.

- Presrećna sam što sam ga vidjela uživo i što smo se upoznali. Sigurno će mi ovaj trenutak ostati u sjećanju, a sada ću na treninge ići sa još više elana i očekivanja - rekla je Jovana.

“Glasova” manifestacija, baš zbog ovakvih događaja, ima dodatnu težinu, jer ko zna, možda baš Jovana ili neka od njenih drugarica krenu stopama Tijane Bošković ili idola kojeg su upoznale u Banjaluci.

 

Još bolja saradnja

Prvi čovjek Sekretarijata za pokrajinski sport Vojvodine, zlatni odbojkaš iz Sidneja Vladimir Batez, dobio je nagradu za specijalne i paralelne veze u oblasti sporta Srbije i RS.

- Stvarno mi je bilo prelepo, baš kao i pre tri godine kada sam bio na mestu Ivana Miljkovića. Sve je odlično organizovano, tačno se zna šta je čiji posao. Upoznao sam i novu ministarku porodice, omladine i sporta Sonju Davidović, a već smo u načelu dogovorili korake kako bismo produbili saradnju - rekao je Batez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana