Теслићки СДС иде у коалицију са СНСД-ом

Дарко Момић
Теслићки СДС иде у коалицију са СНСД-ом

Бањалука - Предсједник Главног одбора СДС-а и начелник Теслића Милан Миличевић већ је договорио да иде у коалицију са СНСД-ом, али за сада само на локалном нивоу, сазнаје “Глас Српске”.

Према тврдњама извора нашег листа, одлично упућеног у дешавања у врху СДС-а, предсједник Главног одбора, који је и члан Предсједништва СДС-а, и до сада је заступао став да треба разговарати са свим странкама, али улазак у коалицију са теслићким СНСД-ом који је практично договорен био би озбиљан ударац предсједнику СДС-а Вукоти Говедарици.

- Миличевић је недавно провео више од два сата у разговору с актуелним министром здравља РС и шефом теслићког СНСД-а Драганом Богданићем. Њих двојица су имали састанак у јутарњим сатима 30. октобра, али не у Теслићу, већ у угоститељском објекту “Елит-Бела Италија” у Котор Варошу, гдје су их видјели бројни грађани. Повод за њихов сусрет и основна тема разговора била је сједница Скупштине општине Теслић, која је одржана касније тог дана. На тој сједници смијењено је неколико СДС-ових директора локалних установа и институција, али те смјене биће кратког даха јер би врло брзо требало да буде формирана нова скупштинска већина чија ће окосница бити СДС и СНСД - тврди наш саговорник.

Према његовим ријечима, у опозицију ће ПДП-овци, који су изгубили и подршку страначког лидера јер је Бранислав Бореновић недавно распустио овај општински одбор и за повјереника именовао генералног секретара ПДП-а Перицу Бундала.

- Поред ПДП-а, изван скупштинске већине би могао да остане и теслићки ДНС, а један од разлога је сумња да ДНС није у пуном капацитету радио за заједничког кандидата владајуће коалиције за предсједника РС Жељку Цвијановић. То показују резултати јер је њен противкандидат Вукота Говедарица добио много више гласова него странке које су га подржавале, што значи да су за њега гласали и бирачи владајућих странака, прије свега ДНС-а - објашњава наш саговорник.

Он додаје да су тачне информације које су се појавиле у јавности да ће послије добојског и зворничког СДС-а и бијељински одбор ове странке затражити Говедаричину оставку, као и комплетног Предсједништва СДС-а.

- Бијељински СДС ће предложити Главном одбору да на наредној сједници, која је најављивана за протекли викенд, али је отказана и требало би да буде одржана у суботу или недјељу, формира комисију за спровођење унутарстраначких избора и да за њеног предсједника именује управо Милана Миличевића. Он се неће томе противити зато што би у таквом развоју ситуације лакше спровео одлуку о коалицији са СНСД-ом - тврди наш саговорник.

Милан Миличевић јуче је на наше позиве одговорио СМС поруком да је на састанку, док је Драган Богданић био недоступан.

Капитулација СДС-а

Вукота Говедарица је изјавио да је на сцени покушај унутарстраначког пуча, којем је циљ капитулација СДС-а.

- Та група људи, која је имала лош резултат у својим општинским одборима, сада напада сопствену странку, предвођена Обреном Петровићем, који мисли да му изборни резултат може толерисати баш све. Нажалост, преко таквих Милорад Додик жели да направи софистицирани једнопартијски систем у којем ће контролисати све партије у РС - рекао је Говедарица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана