Странке из Федерације без договора о измјенама Изборног закона

Срна
Странке из Федерације без договора о измјенама Изборног закона

Сарајево - Представници странака из Федерације БиХ /ФБиХ/ данас у резиденцији шефа Делегације ЕУ Ларс-Гунара Вигемарка у Сарајеву нису постигли договор када је ријеч о измјенама Изборног закона.

Шефик Џаферовић из СДА је након састанка рекао новинарима да није било договора, а највише ријечи било је о рјешавању питања федералног Дома народа, о Мостару и другим отвореним питањима.


Борјана Кришто из ХДЗ-а БиХ изјавила је да су састанку присуствовали представници САД и ЕУ, те да је битна чињеница да је дошло до разговора.

Представник СББ-а Дамир Арнаут рекао је новинарима да данас нема конкретног договора, али да су "одшкринута врата да се до њега дође".

Представник СДП-а БиХ Дамир Машић подсјетио је да се ова странка једно вријеме повукла из оваквих разговора јер је игнорисан њихов ранији приједлог измјена Изборног закона.

Представник ДФ-а Дамир Бећировић рекао је да вријеме полако истиче, упитавши колико је могуће урадити у времену до расписивања избора, поготово уколико ставови остану заковани и да рјешења која се предвиђају иду у корист представницима једне политичке партије.

"Уколико се ставови не промијене, не вјерујемо у могућност доласка до рјешења", додао је Бећиревић.

У Сарајеву је данас, у организацији Вигемарка, одржан састанак представника парламентарних странака из ФБиХ.

Састанку су присуствовали испред ДФ-а Дамир Бећировић и Златко Милетић, СББ БиХ представљао је Дамир Арнаут, СДА Шефик Џаферовић, СДП БиХ Дамир Машић и Зоран Микулић, а ХДЗ БиХ Борјана Кришто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана