Савез за промјене креће у избор кључних кандидата

Ж. Д.
Савез за промјене креће у избор кључних кандидата

Бањалука - Руководство странака које чине Савез за промјене данас би у Добоју требало да разговара о предстојећим изборима и кандидатима за кључне позиције, а у СДС-у кажу да је најважније да буде изабран добар тим, који може да парира политичким противницима.

СДС ће, према ријечима лидера странке Вукоте Говедарице, први бирати, а у ПДП-у су раније потврдили да ће почасни предсједник те странке и актуелни члан Предсједништва БиХ из РС Младен Иванић бити кандидат или за нови мандат или за предсједника РС.

Високи функционер СДС-а Мирко Шаровић, за кога се увелико говори да има добре шансе да буде кандидат члана Предсједништва БиХ или предсједника РС, каже да га још нико о томе није обавијестио.

- Увијек када су избори ријетко да се копља ломе само око једног кандидата када је ријеч о СДС-у. Биће вјероватно више кандидата и добро је да се отвори унутарстраначка дискусија. Ми ћемо настојати да та дискусија буде здрава и да у кандидатуру идемо са јасном процјеном да се неко може супротставити противкандидату из другог блока. Помињање некога сада је ствар спекулација и вјероватно ће се сачекати још неколико седмица до момента када ће име бити објелодањено - казао је Шаровић.

Додао је да је најважнија комбинација која може да донесе највише гласова и промовише политику која би могла да парира конкурентској и да привуче гласаче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана