Одобрено око 460.000 КМ за додатни надзор границе БиХ

Срна
Одобрено око 460.000 КМ за додатни надзор границе БиХ

Сарајево - Савјет министара данас је на ванредној телефонској сједници донио појединачне одлуке о одобравању око 460.000 КМ из текуће буџетске резерве за измирење путних и трошкова смјештаја и исхране полицајаца додатно укључених у појачани надзор границе БиХ ради сузбијања илегалних миграција.

Средства ће бити одобрена Граничној полицији БиХ, Дирекцији за координацију полицијских тијела БиХ и Агенцији за истраге и заштиту, саопштено је из Савјета министара.

Ове одлуке спровешће Министарство безбједности и Министарство финансија и трезора БиХ.

Савјет министара утврдио је Приједлог споразума о грант средствима за развојне циљеве између САД и БиХ, посредством Америчке агенције за међународни развој /УСАИД/ и Агенције за јавне набавке БиХ за развојни циљ у борби против корупције.

Ријеч је о гранту од осам милиона америчких долара који ће УСАИД усмјерити за унапређивање капацитета Агенције за јавне набавке БиХ ради спровођења транспарентнијих процедура јавних набавки, наводи се у саопштењу.

Средства ће бити усмјерена и на јачање кључних процеса за спречавање корупције у институцијама, те на повећање надзора и спровођење антикорупцијских активности у БиХ.

Приједлог споразума биће достављен Предсједништву БиХ, а за потписника је предложен министар финансија и трезора БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана