Кошарац: Српска никада неће жртвовати мир

ГС
Кошарац: Српска никада неће жртвовати мир

БАЊАЛУКА - Замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац истакао је да је политика Републике Српске мир и стабилност, поштовање Дејтонског споразума и Устава, те договор два ентитета и три конститутивна народа и да нико из Српске не призива нити позива на сукоб, нити на изазивање било каквих нереда.

- Но, то не спречава неодговорне појединце и групе из ФБиХ да у јавности шире лажни наратив о томе да се у Српској спремају некакви немири, да се људи наоружавају и групишу, да постоје сумњиви војни кампови и друге сличне лажи. Тај лажни наратив конципиран је у кухињи појединих западних амбасада и служби - нагласио је Кошарац.

По увјежбаној матрици, навео је он, лажни наратив преузимају и шире локални извођачи западних потреба, уносећи страх и немир међу грађане.

- Не би ме изненадило ни да друга страна направи инцидент. То никоме у БиХ није потребно, нити икоме служи на част. У памет се! - поручио је Кошарац.

Нагласио је да су српски народ, Република Српска, њено руководство, а посебно предсједник Републике Милорад Додик свакодневна мета скоро сваког званичника из ФБиХ, нападају без аргумената, доказа, вријеђају, шире мржњу...

- Истина је да Српска жели на демократски начин да ријеши питања која у БиХ не функционишу. Ми наше политичке циљеве остварујемо на демократски начин. Не слажемо се са многим политикама које долазе из ФБиХ, подржане од страног фактора. Не слажемо се и никада нећемо бити за урушавање дејтонске структуре и Устава. Јасно је да смо против самовоље и унилатералног дјеловања појединаца из ФБиХ, попут Златка) Лагумџије и сличних.

Српска неће да трпи нападе на српски народ. Нећемо пристати на подмукле подвале и намјере да нас сатанизују. Нећемо дозволити да нам на темељу фалсификата ставе етикете које нам не припадају. Наша борба је институционална и демократска - објавио је Кошарац на Инстаграму, преноси АТВ.

Он је позвао све грађане да не насједају на дезинформације, манипулације и провокације.

- Грађани Српске вјерују њеним институцијама, руководству, полицији и другим надлежним тијелима. Ми никада нећемо жртвовати мир ни за шта. Мир и стабилност немају цијену - поручио је Кошарац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана