Odobreno oko 460.000 KM za dodatni nadzor granice BiH

Srna
Odobreno oko 460.000 KM za dodatni nadzor granice BiH

Sarajevo - Savjet ministara danas je na vanrednoj telefonskoj sjednici donio pojedinačne odluke o odobravanju oko 460.000 KM iz tekuće budžetske rezerve za izmirenje putnih i troškova smještaja i ishrane policajaca dodatno uključenih u pojačani nadzor granice BiH radi suzbijanja ilegalnih migracija.

Sredstva će biti odobrena Graničnoj policiji BiH, Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH i Agenciji za istrage i zaštitu, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ove odluke sprovešće Ministarstvo bezbjednosti i Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Savjet ministara utvrdio je Prijedlog sporazuma o grant sredstvima za razvojne ciljeve između SAD i BiH, posredstvom Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ i Agencije za javne nabavke BiH za razvojni cilj u borbi protiv korupcije.

Riječ je o grantu od osam miliona američkih dolara koji će USAID usmjeriti za unapređivanje kapaciteta Agencije za javne nabavke BiH radi sprovođenja transparentnijih procedura javnih nabavki, navodi se u saopštenju.

Sredstva će biti usmjerena i na jačanje ključnih procesa za sprečavanje korupcije u institucijama, te na povećanje nadzora i sprovođenje antikorupcijskih aktivnosti u BiH.

Prijedlog sporazuma biće dostavljen Predsjedništvu BiH, a za potpisnika je predložen ministar finansija i trezora BiH.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana