Нелегални одбор ФИПА наставља са радом

М. Ми.
Нелегални одбор ФИПА наставља са радом

Бањалука - Савјет министара БиХ није именовао два члана Управног одбора Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ (ФИПА) иако је то било предвиђено дневним редом, али је та тачка ипак повучена.

Тиме је продужен дугогодишњи нелегалан рад Управног одбора.

У Савјету министара су рекли да је разматрање именовања чланова Управног одбора ФИПА одгођено, не желећи да дају образложења такве одлуке. У Министарству спољне трговине и економских односа БиХ, које предлаже чланове Управног одбора, казали су да нису добили закључке са сједнице Савјета министара и да не знају да ли су именовани нови чланови.

Мандат два члана Управног одбора ФИПА истекао је још 2012. године и од тада ради у нелегалном саставу, а Савјет министара више од пет година ништа није урадио да именује нове или реименује постојеће чланове. Мандат је Александру Обрадовићу и Звонимиру Кутлеши истекао још 18. октобра 2012. године, а њих је на те позиције поставио Савјет министара БиХ. ФИПА је протеклих година слала ургенције Савјету министара да именује своје чланове, али они на те апеле нису реаговали.

- На прослијеђена акта нисмо добили одговоре. Не знамо када ће бити ријешено ово питање. Правовремено упућујемо дописе и ургенције о истеку мандата појединих чланова, али немамо надлежности када је ријеч о одлучивању и именовању - навели су раније у ФИПА.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана