Комисије за етику одлучује да ли Лепир и Врећо могу пред Анкетни одбор

Срна
Комисије за етику одлучује да ли Лепир и Врећо могу пред Анкетни одбор

Сарајево - Високи судски и тужилачки савјет /ВСТС/ БиХ затражио је данас мишљење Комисије за етику и Одјељења за правна питања Савјета у вези са могућношћу учешћа главног окружног тужиоца у Бањалуци Желимира Лепира и поступајућег тужиоца у случају “Давид Драгичевић” Далибора Врећа на сједници Анкетног одбора Народне скупштине Републике Српске.

Предсједник ВСТС-а Милан Тегелтија упознао је чланове Савјета о Лепировом допису у којем се тражи став ове институције у вези са намјером Анкетног одбора Народне скупштине Републике Српске да позове на саслушање Врећу.

Лепир је навео да и сам очекује да ускоро буде позван на саслушање у Анкетном одбору.

Члан ВСТС-а Јадранка Ивановић најавила је своје изузеће из расправе јер директно учествује у овом предмету, а изузеће је најавио и члан ВСТС-а Махмут Шврака, који обавља функцију главног тужиоца Републике Српске.

Расправа о Лепировом допису биће настављена након што ВСТС добије мишљење Комисије за етику и Одјељења за правна питања, могуће и данас.

У Сарајеву је јутрос почело дводневно засједање ВСТС-а, на чијем су дневном реду, између осталог, измјене и допуне Закона о ВСТС-у.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана