Трампу коначно расте рејтинг

Глас Српске
Трампу коначно расте рејтинг

Предсједник САД Доналд Трамп ужива у свом најпримећенијем спољнополитичком подухвату до сада – повратку троје Американаца који су били у затвору у Сјеверној Кореји.

Глас Америке наводи се да се Трамп нада да ће помак у односима са Сјеверном Корејом подићи његов историјски низак рејтинг, који је посљедњих недеља кренуо да се поправља.

Трамп је сачекао тројицу Американаца ослобођених из Северне Кореје – савршен телевизијски моменат за предсједника који хоће да поправи свој рејтинг.

“Веома је важно то што смо успјели да ослободимо ово троје људи”, рекао је шеф Беле куће.

Наводи се да се Трамп већ дуго жали како не добија довољно похвала за јачање америчке економије и често критикује медије за, како каже, преокупацију истрагом о Русији коју води Роберт Малер.

“Имамо најбољу стопу запослености икада. И поред тога, слушамо само о лажном лову на вјештице у вези са Русијом”, казао је Трамп.

Он је протекле недеље испунио још једно обећање из кампање и повукао САД из споразума са Ираном, што су критиковале демократе, међу њима и сенатор Бен Кардин.

“Повлачење из нуклеарног споразума ће изоловати Америку и мислим да помаже Ирану и ради против нашег циља, да контролишемо њихове активности”, оценио је Кардин.

Аналитичар Џон Фортије изјавио је да се Трампов рејтинг благо поправио претходних недјеља, али он и даље остаје поларизујућа фигура.

“Мислим да су ставови и оних који воле Трампа и оних који га не воле све чвршћи. Интересантно је да се његови рејтинзи посљедњих мјесеци нису много промјенили, а делује да се много тога догодило”, навео је Фортије.

“Глас Америке” наводи да се Трамп нада да ће одржати фокус на домаћој економији и Сјеверној Кореји и што даље од истраге о Русији, правних неприлика у којима се налази његов лични адвокат Мајкл Коен и судског спора око наводне сексуалне афере са порно глумицом Сторми Данијелс.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана