Saborcima donirali pet plastenika

D. M.
Saborcima donirali pet plastenika

Banjaluka - Demobilisani vojni policajci Vojske Republike Srpske okupljeni u udruženju “Prvi bataljon vojne policije 1. krajiškog korpusa” juče su porodicama svoja dva poginula saborca, porodicama dvojice ratnih vojnih invalida i jednom demobilisanom borcu donirali plastenike za koje je novac obezbijedio grad Banjaluka.

Predsjednik ovog udruženja demobilisanih vojnih policajaca Radenko Puzić kaže da je jedan plastenik dobio Dušan Janjetović zvani Čedo, RVI bez oka i otac petorice sinova, kome su saborci juče priskočili u pomoć da montira i podigne plastenik.

- Nije ovo baš nešto čime bismo se mogli previše hvaliti, ali moramo od nečega početi. Do sada smo izlazili u susret onima kojima je bio potreban novac za liječenje, za nabavku ogreva i slično, a sve smo to uglavnom finansirali od novca koji smo sami prikupljali. Jasno nam je da su potrebe velike, da je mnogo RVI koji žive skromno ili na ivici egzistencije i da je sistemski potrebno učiniti mnogo više za one najugroženije. Međutim, zahvalni smo gradu Banjaluka koji je na našu inicijativu obezbijedio sredstva za plastenike koji će koliko-toliko olakšati život porodicama naših ratnih kolega - kaže Puzić.

On ističe da, osim banjalučke Gradske uprave i republičkih institucija, u realizaciji projekata koje udruženje ima u planu veliki doprinos mogu dati i ostale lokalne zajednice.

- U Prvom bataljonu vojne policije bili su borci iz svih krajiških opština i očekujemo da će lokalne vlasti, po uzoru na banjalučku, pokazati dobru volju i da ćemo uspostaviti saradnju kako bismo zajedno pomogli demobilisanim borcima koji su najzaslužniji za stvaranje i odbranu Republike Srpske - kaže Puzić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana