Ovaj grad u Srpskoj posjetio rekordan broj turista za prvomajske i vaskršnje praznike

Srna
Ovaj grad u Srpskoj posjetio rekordan broj turista za prvomajske i vaskršnje praznike

VIŠEGRAD - Višegrad za prvomajske i vaskršnje praznike bilježi rekordnu posjetu turista i traži se krevet više, potvrdili su Srni iz Turističke organizacije Višegrad.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Branislav Andrić rekao je da je Višegrad jedna od najpoželjnijih destinacija što potvrđuje popunjenost smještajnih kapaciteta.

-Prvomajski i vaskršnji praznici ove godine su spojeni i tako su omogućili mali odmor. Primijetan je povećan broj turističkih dolazaka, kako organizovanih grupa, tako i pojedinačnih dolazaka - istakao je Andrić.

Prema njegovim riječima, praznična gužva je dobrodošla i prodavcima suvenira, jer niko iz Višegrada ne ode bez bar jednog suvenira, a zadovoljni su i ugostitelji.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević zadovoljan je velikom posjetom turista, te ističe da najviše interesovanja vlada za kulturno-turistički kompleks Andrićgrad.

Istakao je da turisti posjećuju i manastirski kompleks Dobrun, Draževinu, Višegradsku banju, most Mehmed paše Sokolovića, Spomen-učionicu Ive Andrića, kao i da uživaju u atrakcijama na vodi.

-Očekujemo da će turisti obići sve sadržaje i da će se ponovo vratiti u grad na Drinu. Mi ćemo nastojati da različitim manifestacijama obogatimo višegradsko ljeto - rekao je Đurević.

Višegrad raspolaže sa oko 100 registrovanih apartmana, odnosno oko 400 ležajeva za spavanje u privatnom smještaju i oko 400 ležaja u hotelima i motelima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana