Овај град у Српској посјетио рекордан број туриста за првомајске и васкршње празнике

Срна
Овај град у Српској посјетио рекордан број туриста за првомајске и васкршње празнике

ВИШЕГРАД - Вишеград за првомајске и васкршње празнике биљежи рекордну посјету туриста и тражи се кревет више, потврдили су Срни из Туристичке организације Вишеград.

Вршилац дужности директора Туристичке организације Бранислав Андрић рекао је да је Вишеград једна од најпожељнијих дестинација што потврђује попуњеност смјештајних капацитета.

-Првомајски и васкршњи празници ове године су спојени и тако су омогућили мали одмор. Примијетан је повећан број туристичких долазака, како организованих група, тако и појединачних долазака - истакао је Андрић.

Према његовим ријечима, празнична гужва је добродошла и продавцима сувенира, јер нико из Вишеграда не оде без бар једног сувенира, а задовољни су и угоститељи.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић задовољан је великом посјетом туриста, те истиче да највише интересовања влада за културно-туристички комплекс Андрићград.

Истакао је да туристи посјећују и манастирски комплекс Добрун, Дражевину, Вишеградску бању, мост Мехмед паше Соколовића, Спомен-учионицу Иве Андрића, као и да уживају у атракцијама на води.

-Очекујемо да ће туристи обићи све садржаје и да ће се поново вратити у град на Дрину. Ми ћемо настојати да различитим манифестацијама обогатимо вишеградско љето - рекао је Ђуревић.

Вишеград располаже са око 100 регистрованих апартмана, односно око 400 лежајева за спавање у приватном смјештају и око 400 лежаја у хотелима и мотелима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана