Саборцима донирали пет пластеника

Д. М.
Саборцима донирали пет пластеника

Бањалука - Демобилисани војни полицајци Војске Републике Српске окупљени у удружењу “Први батаљон војне полиције 1. крајишког корпуса” јуче су породицама своја два погинула саборца, породицама двојице ратних војних инвалида и једном демобилисаном борцу донирали пластенике за које је новац обезбиједио град Бањалука.

Предсједник овог удружења демобилисаних војних полицајаца Раденко Пузић каже да је један пластеник добио Душан Јањетовић звани Чедо, РВИ без ока и отац петорице синова, коме су саборци јуче прискочили у помоћ да монтира и подигне пластеник.

- Није ово баш нешто чиме бисмо се могли превише хвалити, али морамо од нечега почети. До сада смо излазили у сусрет онима којима је био потребан новац за лијечење, за набавку огрева и слично, а све смо то углавном финансирали од новца који смо сами прикупљали. Јасно нам је да су потребе велике, да је много РВИ који живе скромно или на ивици егзистенције и да је системски потребно учинити много више за оне најугроженије. Међутим, захвални смо граду Бањалука који је на нашу иницијативу обезбиједио средства за пластенике који ће колико-толико олакшати живот породицама наших ратних колега - каже Пузић.

Он истиче да, осим бањалучке Градске управе и републичких институција, у реализацији пројеката које удружење има у плану велики допринос могу дати и остале локалне заједнице.

- У Првом батаљону војне полиције били су борци из свих крајишких општина и очекујемо да ће локалне власти, по узору на бањалучку, показати добру вољу и да ћемо успоставити сарадњу како бисмо заједно помогли демобилисаним борцима који су најзаслужнији за стварање и одбрану Републике Српске - каже Пузић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана