Plaketa opštine Bratunac Boriši Simaniću, preuzeo je njegov otac

Srna
Plaketa opštine Bratunac Boriši Simaniću, preuzeo je njegov otac

BRATUNAC- Reprezentativcu Srbije u košarci Boriši Simaniću pripala je Plaketa opštine Bratunac koju je na današnjoj svečanoj sjednici Skupštine opštine povodom Dana ove lokalne zajednice preuzeo njegov otac Dragiša.

Boriša Simanić koji je rođen u Ljuboviji, odrastao je u Bratuncu, a prve košarkaške korake napravio je u KK "Bratunac".

Posebno priznanje - Ključ grada sa poveljom počasni građanin Bratunca ove godine pripalo je predsjednicima Republike Srpske i Srbije Miloradu Dodiku i Aleksandru Vučiću.

Priznanje će Dodiku naknadno biti uručeno, dok je Ključ grada u ime Vučića danas preuzeo Adam Šukalo koji je u svojstvu izlasanika predsjednika Srbije prisustvovao svečanosti.

Predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću prethodno je uručena danas Plaketa opštine Bratunac za doprinos u investicijama i infrastrukturnim projektima koji doprinose razvoju ove lokalne zajednice.

Obilježavanje Dana opštine biće nastavljeno otvaranjem nove zgrade opštinske uprave, nakon čega će biti otvorena izložba fotografija i dokumenata pod nazivom "Diplomata Petra Prvog Velikog, Sava Vladislavić Raguzinski" o ovom znamenitom Srbinu na ruskom dvoru.

Organizatori i pokrovitelji izložbe su Dom kulture i opština Bratunac.

U 18.30 časova, u okviru tradicionalnih, petih "Bratunačkih duhovnih večeri", biće održan koncert bratunačkog hora "Ludmer" i gostiju tog hora iz drugih sredina.

Skupština opštine Bratunac je 2006. godine utvrdila da se 25. septembar obilježava kao Dan ove opštine, jer se ime Bratunca, kao opštinskog centra, prvi put pominje 25. septembra 1927. godine, kada su održani prvi opštinski i poslanički izbori u ovom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana