Плакета општине Братунац Бориши Симанићу, преузео је његов отац

Срна
Плакета општине Братунац Бориши Симанићу, преузео је његов отац

БРАТУНАЦ- Репрезентативцу Србије у кошарци Бориши Симанићу припала је Плакета општине Братунац коју је на данашњој свечаној сједници Скупштине општине поводом Дана ове локалне заједнице преузео његов отац Драгиша.

Бориша Симанић који је рођен у Љубовији, одрастао је у Братунцу, а прве кошаркашке кораке направио је у КК "Братунац".

Посебно признање - Кључ града са повељом почасни грађанин Братунца ове године припало је предсједницима Републике Српске и Србије Милораду Додику и Александру Вучићу.

Признање ће Додику накнадно бити уручено, док је Кључ града у име Вучића данас преузео Адам Шукало који је у својству изласаника предсједника Србије присуствовао свечаности.

Предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу претходно је уручена данас Плакета општине Братунац за допринос у инвестицијама и инфраструктурним пројектима који доприносе развоју ове локалне заједнице.

Обиљежавање Дана општине биће настављено отварањем нове зграде општинске управе, након чега ће бити отворена изложба фотографија и докумената под називом "Дипломата Петра Првог Великог, Сава Владиславић Рагузински" о овом знаменитом Србину на руском двору.

Организатори и покровитељи изложбе су Дом културе и општина Братунац.

У 18.30 часова, у оквиру традиционалних, петих "Братуначких духовних вечери", биће одржан концерт братуначког хора "Лудмер" и гостију тог хора из других средина.

Скупштина општине Братунац је 2006. године утврдила да се 25. септембар обиљежава као Дан ове општине, јер се име Братунца, као општинског центра, први пут помиње 25. септембра 1927. године, када су одржани први општински и посланички избори у овом мјесту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана