Након писања "Гласа Српске": Додик испунио жељу Милошу (14) из Босанског Петровца

ГС
Након писања "Гласа Српске": Додик испунио жељу Милошу (14) из Босанског Петровца

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик донирао је балирку четрнаестогодишњем Милошу Јеличићу и тако му испунио жељу да лакше брине о домаћинству и помаже мајци.

Четрнаестогодишњак је комплетан посао једног сеоског домаћинства преузео на себе након што му је отац преминуо прије шест година, наводи Срна.

Како је раније рекао, његова животна жеља је да посједује балирку како би олакшао послове у пољопривреди у овом крају.

Он је раније за "Глас Српске" испричао да га је пољопривредним пословима научио отац, а онда и теча, са којим сада обрађује велике површине.

Четрнаестогодишњи Милош испричао је шта све стигне да уради и описао како изгледа његов просјечан дан. Како је рекао, ништа му није тешко. Одмалена је, истиче, прихватио све обавезе које доноси живот на селу па се не либи никаквог посла. За разлику од његових вршњака, који вријеме проводе на друштвеним мрежама, овај дјечак од своје шесте године бави се повртарством, сточарством и ратарством, за које каже да му је омиљено.

- Мајци помажем колико могу и у прављењу сира и кајмака. Што произведемо то и продамо, тако зарађујемо. Живот на селу није тежак као што многи причају - наставља Милош, који има двије старије сестре.

Милошева мајка Сњежана каже да има троје дјеце али истиче да јој је Милош десна рука, који је од малих ногу учио да све ради.

Да предсједник Републике Српске Милорад Додик има слуха за потребе повратника, посебно оне најмлађе који упркос бројним недаћама и препрекама опстају и опстају на свом огњишту примјер је и данашњи дан, када је Милошу Јеличићу уручена пољопривредна машина - балирка за сијено.

Савјетник предсједника Републике Српске Немања Давидовић уручио је ову донацију у име предсједника Српске, те навео да ова породица јесте управо позитиван примјер, како локална заједница зна да оцијени и помогне, онима којима је помоћ потребна.

- Милош је примјер друштво, човјек у којег вриједи улагати, представља свјетлу будућност за Босански Петровац и драго ми је што је предсједник препознао Милоша као таквог и одлучио да помогне. Да је предсједник Српске Милорад Додик стална подршка повратницима у Федерацији БиХ доказ је и данашња донација, доказ су и недавно уплаћене премије за млијеко повратницима који су остали ускраћени за исте од федералног министарства, као и бројни други примјери - рекао је Давидовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана