Успјешно завршен пројекат "Српско-руска мобилна клиника"

СРНА
Foto: Срна

СРБАЦ - Медицински тим који је био ангажован у оквиру пројекта "Српско-руска мобилна клиника" извршио је 210 бесплатних превентивних прегледа на територији општине Србац у протекле двије седмице.

На челу медицинског тима био је Виктор Белински, специјалиста анестезиолог и реаниматолог, који је захвалио за топао пријем по питању рада и боравка у Републици Српској.

"Били смо максимално посвећени и мислим да смо на прави начин пришли дијагностици пацијената. Надам се да су становници задовољни и да је с наше стране све било коректно. Морам нагласити да је за нас било пријатно изненађење када смо се упознали са љекарима и медицинским особљем из Српца, које познаје руски језик и који су студирали и живјели у Русији", рекао је Белински новинарима.

Прегледи су вршени у специјализованом комбију у којем је био ангажован и тим Дома здравља Србац.

Медицинска сестра Лана Сувајац захвалила је руском тиму за лијепу сарадњу и позитивно искуство.

"Међу 210 прегледаних пацијената било је и двадесетак које смо обишли на терену, а који из здравствених и других разлога нису могли лично доћи на преглед. Углавном се радило о старијој популацији и вршили смо мјерење крвног притиска и шећера у крви, а по потреби ЕКГ и ултразвучни преглед", нагласила је Сувајчева.

Начелник општине Србац Млађан Драгосављевић захвалио је свима који су допринијели да овај пројекат буде реализован у Српцу, те изразио задовољство одзивом пацијената.

У оквиру пројекта "Српско-руска мобилна клиника" представници Руске хуманитарне мисије на Балкану су раније Служби цивилне заштите у Српцу на поклон уручили агрегат за струју.

Поводом завршетка овог пројекта Горан Петронијевић, савјетник у Руској хуманитарној мисији на Балкану и Бранимир Нешић, извршни директор регионалног представништва Руске хуманитарне мисије, уручили су захвалнице општини Србац и Дому здравља, као и бројним појединцима који су дали допринос у реализацији пројекта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана