Odobreno 250.000 KM za završetak škole

Glas Srpske
Odobreno 250.000 KM za završetak škole

Modriča, Bijeljina - Vlada Republike Srpske odobrila je 250.000 maraka za nastavak radova za izgradnju zgrade petorazredne osnovne škole u novom naselju Modriča pet, rekao je ministar prosvjete i kulture Anton Kasipović.

Kasipović je poslije sastanka sa modričkim načelnikom Mladenom Krekićem rekao da zahvaljujući ovim sredstvima, koja su odobrena na sjednici Savjeta za razvoj, ulaze u završnu fazu izgradnje objekta koji bi od sljedeće školske godine trebalo da primi prve đake. Kasipović je razgovarao sa Krekićem i njegovim saradnicima o projektima koje Vlada i opština Modriča zajedno realizuju.

Saradnju Ministarstva prosvjete i kulture i lokalne uprave Modriča, Kasipović je ocijenio veoma dobrom i pohvalio je podršku i pomoć koju osnovnom i srednjem obrazovanju pruža opština sopstvenim sredstvima.

Krekić je rekao da će sredstvima, koja je Vlada RS odobrila, biti završeni građevinski radovi, a da će iz opštinskog budžeta biti finansirano opremanje škole čija je izgradnja počela 2009. godine. U prigradskom naselju Modriča pet živi više od 2.500 izbjeglih i raseljenih lica.

Krekić je novinarima rekao da je Kasipovića upoznao i sa stanjem petorazredne škole u mjestu Riječani, koja je u ruševnom stanju zbog čega je potrebno hitno reagovati, prenose agencije. On je izrazio uvjerenje da će opština i Ministarstvo zajedno riješiti problem. Kasipović je juče prisustvovao i ceremoniji primopredaje donacije Rajfajzen banke BiH OŠ “Petar Petrović Njegoš” iz Velike Obarske kod Bijeljine.

- Ovdje vidimo podršku i privatnih kompanija kao što je Bobar kompanija koja je značajno pomogla ovoj školi, a danas evo i finansijskih institucija kao što je Rajfajzen banka - rekao je Kasipović.

Rajfajzen banka BiH uručila je opremu za kabinet tehničkog obrazovanja u OŠ “Petar Petrović Njegoš” iz Velike Obarske, vrijednosti 2.800 KM.

Uloženo 90 miliona KM

- Vlada RS uložila je iz Razvojnog programa 90 miliona maraka u 120 različitih projekata iz oblasti obrazovanja i kulture - izjavio je juče Kasipović.

Rekao je da sredstva, koja su izdvojena u oblast obrazovanja i kulture, nisu dovoljna jer školama uvijek treba više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana