Završena proljećna akcija uređenja Gradiške

M. V.
Završena proljećna akcija uređenja Gradiške

GRADIŠKA - Maturanti Gimnazije juče su sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem u Spomen-parku zasadili sadnice javora i svetog drveta u okviru proljećne akcije uređenja grada koju sprovodi komunalno preduzeće “Gradska čistoća”.

Proteklih dana, u sklopu iste akcije, učenici srednjih škola sadili su ukrasno bilje na savskoj obali, dok su osnovci čistili školska dvorišta i sadili drveće. Đaci kažu da su srećni što mogu dati doprinos da grad bude još ljepši i uredniji.

- Drago mi je što sam mogla učestvovati sa svojim prijateljima i mislim da će akcija biti lijepa uspomena da nas podsjeća na sadnice ova dva drveta koje je naša direktorica donirala. Jedna sadnica je došla iz Mrkonjića kod Trebinja, poznatog svetog mjesta - kazala je učenica Gimnazije Svjetlana Džinić.

Gradonačelnik Zoran Adžić je istakao da je ponosan što je na čelu lijepo uređenog grada i posebno zahvalio radnicima “Gradske čistoće” jer su posvećeni uređenju sredine.

- Naša je obaveza da sačuvamo parkove i da vodimo računa o zaštiti životne sredine - istakao je Adžić, te apelovao na sve građane da povedu računa o tome i da odlažu otpad tamo gdje je predviđeno.

Direktorica KP “Gradska čistoća” Renata Obradović Popović rekla je da je ovom akcijom završeno proljećno uređenje grada.

- Učenici su sadili cvijeće, naši radnici obnovili horizontalnu i vertikalnu signalizaciju, orezivali su stabla, postavili i obnovili klupe, te uredili gradski kej i dječija igrališta - kazala je Obradović Popović i zahvalila svim školama koje su dale svoj doprinos.

U okviru završne aktivnosti pripadnici Civilne zaštite i ronioci juče su čistili vodomjer na rijeci Savi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana