Завршена прољећна акција уређења Градишке

М. В.
Завршена прољећна акција уређења Градишке

ГРАДИШКА - Матуранти Гимназије јуче су са градоначелником Градишке Зораном Аџићем у Спомен-парку засадили саднице јавора и светог дрвета у оквиру прољећне акције уређења града коју спроводи комунално предузеће “Градска чистоћа”.

Протеклих дана, у склопу исте акције, ученици средњих школа садили су украсно биље на савској обали, док су основци чистили школска дворишта и садили дрвеће. Ђаци кажу да су срећни што могу дати допринос да град буде још љепши и уреднији.

- Драго ми је што сам могла учествовати са својим пријатељима и мислим да ће акција бити лијепа успомена да нас подсјећа на саднице ова два дрвета које је наша директорица донирала. Једна садница је дошла из Мркоњића код Требиња, познатог светог мјеста - казала је ученица Гимназије Свјетлана Џинић.

Градоначелник Зоран Аџић је истакао да је поносан што је на челу лијепо уређеног града и посебно захвалио радницима “Градске чистоће” јер су посвећени уређењу средине.

- Наша је обавеза да сачувамо паркове и да водимо рачуна о заштити животне средине - истакао је Аџић, те апеловао на све грађане да поведу рачуна о томе и да одлажу отпад тамо гдје је предвиђено.

Директорица КП “Градска чистоћа” Рената Обрадовић Поповић рекла је да је овом акцијом завршено прољећно уређење града.

- Ученици су садили цвијеће, наши радници обновили хоризонталну и вертикалну сигнализацију, орезивали су стабла, поставили и обновили клупе, те уредили градски кеј и дјечија игралишта - казала је Обрадовић Поповић и захвалила свим школама које су дале свој допринос.

У оквиру завршне активности припадници Цивилне заштите и рониоци јуче су чистили водомјер на ријеци Сави.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана