Članice Kola srpskih sestara pripremile oko 7.000 vaskršnjih peretaka

SRNA
Članice Kola srpskih sestara pripremile oko 7.000 vaskršnjih peretaka

PRIJEDOR- Članice Kola srpskih sestara iz Prijedora ove godine pripremile su oko 7.000 vaskršnjih peretaka, koji su postali svojevrsni brend ovog udruženja.

Predsjednik Kola Jadranka Mijić potvrdila je Srni da su Dječijem vrtiću "Radost" uručili 500 komada peretaka, kao i da su namijenili još oko 1.000 peretaka za crkvu Svete trojice u gradu i crkvu Svetog proroka Ilije na Urijama, manastire Miloševac i Gomionicu, te Udruženje roditelja djece sa posebnim potrebama "Neven" i Dom za lica sa invaliditetom u Čirkin Polju, kao i svojim korisnicima, prijateljima i donatorima Kola.

"Ostalu količinu smo radili za građane prema narudžbama, jer je i ove godine bilo veliko interesovanje sugrađana za naše peretke, tako da je petnaestak naših članica već danima angažovano na njihovoj pripremi kako bismo udovoljili potražnji", istakla je Mijićeva.

Peretak koji je izrađen u obliku trnove krune je, kao ukras gotovo svake trpeze za ovaj najradosniji hrišćanski praznik, autohtoni običaj Potkozarja.

Pereci koje pripremaju članice prijedorskog Kola srpskih sestara jedinstveni su i čuveni po kvalitetu jer ih pripremaju po tradicionalnoj recepturi.

Cijena peretka je ostala na prošlogodišnjem nivou i iznosi dvije KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana