Izabrane najljepše i najuspješnije mame od Vladivostoka do Sokoca

Srna
Izabrane najljepše i najuspješnije mame od Vladivostoka do Sokoca

SOKOLAC - Na finalnoj večeri "Slovenske ljepote od Vladivostoka do Sokoca" svih 12 učesnica osvojilo je po titulu.

Predsjednik sokolačkog Udruženja "Majka i dijete" Aleksandra Elez, kao jedan od organizatora finalne večeri rekla je sinoć novinarima u Sokocu da se na ovaj način promovišu porodične i tradicionalne vrijednosti i to da žene mogu biti i majke, i društveno aktivne i profesionalno uspješne.

Ona je istakla da su sinoć ugostili 12 učesnica konkursa "Slovenska ljepota", među kojima sedam iz Rusije, dvije iz Srbije i tri iz Republike Srpske.

Elezova je naglasila da se ove godine prvi put ovakvo takmičenje održava u Republici Srpskoj, na Sokocu, spajanjem ljepote tri naroda, uz nadu da će prerasti u tradiciju.

Predsjednik nevladine organizacije "Ank" Suzana Soldar, jedan od organizatora promocije "Slovenske ljepote - Od Vladivostoka do Sokoca" rekla je da su sinoć izabrane najljepše i najuspješnije majke iz ove tri republike, koje će predstavljati svoje zemlje na finalnom konkursu na Krimu.

Ona je istakla da su sve učesnice na ovom takmičenju uspješne u svojim poslovima, obrazovane žene i posvećene supruge i majke, te dodala da su sinoć u okviru manifestacije promovisana ruska i srpska tradicionalna jela.

Organizator konkursa "Slovenska ljepota" Anastasija Marakova iz Rusije rekla je novinarima da ova ideja u Rusiji postoji dugo i da se ovom manifestacijom ljepote želi pokazati da žena koja je majka može istovremeno biti lijepa, dobra domaćica i uspješna u poslu.

Ona je naglasila da su Srbi i Rusi jedan narod, prije svega po tradiciji koju imaju i po njegovanju porodičnih vrijednosti.

Jedan od organizatora manifestacije "Slovenska ljepota od Vladivostoka do Sokoca" Milan Jolović Legenda istakao je da je ovo najljepši način promocije kulture, tradicije i ljepote u kojem učestvuju lijepe, poslovne i uspješne majke i porodične žene.

-U ovo vrijeme globalnih dešavanja i velikih previranja veoma je bitno jedinstvo sveslovenskog i pravoslavnog naroda, s obzirom na to da je cilj Zapada uvijek bio da razbije pravoslavni i sveslovenski svijet, ne dozvoljavajući im da se ujedine. Zato je važno njegovanje ovakvih prijateljskih odnosa - rekao je Jolović.

Na finalnoj večeri "Slovenske ljepote od Vladivostoka do Sokoca" koja je održana sinoć u hotelu "Zlatni bor" bilo je pet prvih mjesta - za slovensku ljepotu, klasičnu ljepotu, prvo mjesto Srbije, Rusije i prvo mjesto "Beli cvet", te su izabrane "Fešn model", kraljica srca i dvije grand pobjednice.

Prvo mjesto "slovenske ljepote" pripalo je Tatjani Djakonovoj, prvo mjesto klasične ljepote ponijela je Ana Bezovskaja, prvo mjesto među učesnicama Srbije Nataša Kusmuk, prvo mjesto među učesnicama iz Rusije Ana Laktjonova i prvo mjesto za titulu "Beli cvet" Elena Trjapickina.

Fešn model" je Ana Vinagrjadava, kraljica srca Đurđina Šuka, grand pobjednica za Rusiju Darja Šveceva i grand pobjednica Republike Srpske Sonja Borovčanin.

Specijalni gost finalne večeri bila je glumica Ivana Žigon, a manifestaciju je otvorio gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana