Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja, inovacija i stvaralaštva

SRNA
Milićki srednjoškolci pobjednici Međunarodne izložbe ideja, inovacija i stvaralaštva

MILIĆI - Srednjoškolski centar "Milutin Milanković" iz Milića je sveukupni pobjednik Međunarodne izložbe ideja, inovacija i stvaralaštva "Inost mladih 2024", održane u Banjaluci, na kojoj su učestvovala 472 autora iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Rusije.

Prezentovano je 400 eksponata učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, inovatora i organizacija.

Mentor milićkih srednjoškolaca profesor Željko Nikolić izjavio je Srni da su potvrdu sjajnih rezultata dobili danas, te da se škola prijavila sa 38 projekata raspoređenih u tri kategorije - automatika, informatika i slobodna tema.

Nikolić je istakao da je ponosan na ostvarene rezultate jer su došli kao plod velikog truda, posvećenosti i neiscrpne kreativnosti učenika.

On je rekao da osvajanje zlatnih, srebrnih i bronzanih plaketa, koje će učenicima biti uručene u maju, pokazuje ne samo njihove izuzetne sposobnosti, već i visok kvalitet obrazovanja koje pruža Srednjoškolski centar.

"S obzirom na to da smo prije skoro dva mjeseca odnijeli pobjedu i na regionalnom `Ap takmičenju` u Beogradu i osvojili put u Barselonu, ovaj novi uspjeh predstavlja još jedan veliki korak naprijed za našu školu", naglasio je Nikolić.

On je rekao da je, osim njega, na "Inostu mladih" učenike pratio i profesor Stefan Berović, što je pokazatelj timske snage i angažovanosti da jedni druge podrže na putu ka uspjehu.

Nikolić je naveo da su među projektima koji su osvojili diplomu sa zlatnom plaketom "Dnevnik mjerenja šećera u krvi" Vladimira Erića, "Artur - Turistički vodič opštine Milići" Sergeja Kaldesića i Vladimira Erića, "Pokajanje – kratkometražni film", "TRAG - kratkometražni film" i "Mozgalica Kids" Olje Babić, "Ha - Ha Hole" Nikole Lazarevića.

Projekti koje su radili Ahmed Muharemović, Ivana Durmić, Sergej Kaldesić, Stefan Marinković i Damjan Glišić osvojili su diplomu sa srebrnom plaketom, a projekti Ahmeda Muharemovića, Ivane Durmić i Aleksandra Nikolića diplome sa bronzanom plaketom.

Nikolić vjeruje da će učenici Srednjoškolskog centra "Milutin Milanković" u budućnosti nastaviti da obaraju rekorde i da će sa ponosom predstavljati školu, ne samo na domaćem, već i na međunarodnom nivou.

Manifestacija "Inost mladih 2024" održana je u Banjaluci 23. i 24. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana