Одобрено 250.000 КМ за завршетак школе

Глас Српске
Одобрено 250.000 КМ за завршетак школе

Модрича, Бијељина - Влада Републике Српске одобрила је 250.000 марака за наставак радова за изградњу зграде петоразредне основне школе у новом насељу Модрича пет, рекао је министар просвјете и културе Антон Касиповић.

Касиповић је послије састанка са модричким начелником Младеном Крекићем рекао да захваљујући овим средствима, која су одобрена на сједници Савјета за развој, улазе у завршну фазу изградње објекта који би од сљедеће школске године требало да прими прве ђаке. Касиповић је разговарао са Крекићем и његовим сарадницима о пројектима које Влада и општина Модрича заједно реализују.

Сарадњу Министарства просвјете и културе и локалне управе Модрича, Касиповић је оцијенио веома добром и похвалио је подршку и помоћ коју основном и средњем образовању пружа општина сопственим средствима.

Крекић је рекао да ће средствима, која је Влада РС одобрила, бити завршени грађевински радови, а да ће из општинског буџета бити финансирано опремање школе чија је изградња почела 2009. године. У приградском насељу Модрича пет живи више од 2.500 избјеглих и расељених лица.

Крекић је новинарима рекао да је Касиповића упознао и са стањем петоразредне школе у мјесту Ријечани, која је у рушевном стању због чега је потребно хитно реаговати, преносе агенције. Он је изразио увјерење да ће општина и Министарство заједно ријешити проблем. Касиповић је јуче присуствовао и церемонији примопредаје донације Рајфајзен банке БиХ ОШ “Петар Петровић Његош” из Велике Обарске код Бијељине.

- Овдје видимо подршку и приватних компанија као што је Бобар компанија која је значајно помогла овој школи, а данас ево и финансијских институција као што је Рајфајзен банка - рекао је Касиповић.

Рајфајзен банка БиХ уручила је опрему за кабинет техничког образовања у ОШ “Петар Петровић Његош” из Велике Обарске, вриједности 2.800 КМ.

Уложено 90 милиона КМ

- Влада РС уложила је из Развојног програма 90 милиона марака у 120 различитих пројеката из области образовања и културе - изјавио је јуче Касиповић.

Рекао је да средства, која су издвојена у област образовања и културе, нису довољна јер школама увијек треба више.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана