Реализована хуманитарна акција "Мали људи великог срца" у Мркоњић Граду

Срна
Реализована хуманитарна акција "Мали људи великог срца" у Мркоњић Граду

Ученици и запослени Основне школе "Иван Горан Ковачић" у Мркоњић Граду данас су на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића одржали хуманитарну продајну изложбу под слоганом "Мали људи великог срца", а прикупљена средства биће уручена породицама и дјеци којима је помоћ потребна.

Учитељица у Основној школи "Иван Горан Ковачић" Зорана Ковачевић изјавила је Срни да школа сваке године пред Васкрс организује креативну радионицу која траје 15 дана, у којој дјеца са учитељима израђују предмете за продају.

"Кроз креативне радионице дјеца уче да буду хумана, добра према другима, солидарна, а то је и прилика да искажу креативност и таленат, овог пута на тему вјерског празника Васкрса", навела је Ковачевићева, те захвалила родитељима и грађанима који су подржали ову акцију.

Она је истакла да након радионице слиједи и продајни дио гдје дјеца на одређен начин стичу сазнања да њихов рад и труд буду награђени, на начин да своје настале предмете продају за одређен новчани износ.

Ученице трећег разреда ове школе Николина Ћетковић и Викторија Божић изјавиле су да су са учитељицом израдиле прстенове, фишеке, честитке, те да су их данас изложиле на продајној изложби.

Оне су истакле да су након радионице извукле важне поуке - како бити креативан са другарима и шта значи хуманост на дјелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана