Компанија “m:tel" наставила акцију “Нисте сами - имате пријатеље”: У сусрет Васкрсу испунили жеље двије породице

Данијела Бајић
Компанија “m:tel" наставила акцију “Нисте сами - имате пријатеље”: У сусрет Васкрсу испунили жеље двије породице

БОСАНСКИ ПЕТРОВАЦ - Самохрани отац Перо Шобот са троје дјеце из села Бравско надомак Босанског Петровца васкршње празнике дочекује у реновираној кући, захваљујући компанији “m:tel"”, која је препознала и једину жељу дјечака Милоша Јеличића да добије фрезу како би могао наставити тамо гдје је његов отац стао прије шест година.

Представници ове компаније породице Шобот и Јеличић претходно су посјетили у јануару, те одлучили да им помогну и колико-толико олакшају живот и останак на њиховом огњишту. Акцију помоћи организовали су у оквиру друштвено одговорног пројекта “Нисте сами - имате пријатеље” који је започет 2021. Три мјесеца након посјете повратничком становништву у Босанском Петровцу завршена је обнова куће породице Шобот у селу Бравско, док је породици Јеличић донирана пољопривредна механизација.

Заједно са колегама, породице је обишла и генерална директорица компаније “m:tel" Јелена Триван, што је била прилика и да им званично уручи донације.

- Кућа овог самохраног оца била је неусловна и небезбедна за живот. Она је сада налик на сваку другу кућу у којој треба да живе деца, јер врхунски патриотизам је помагати својим сународницима. Патриотизам нису велике речи него су мала дела. И када би свако учинио понешто за сваку од породица које овде живе, мислим да бисмо са више оптимизма гледали на будућност - рекла је Триван.

Перо Шобот каже да не постоје ријечи којима би могао захвалити компанији “m:tel" која је омогућила да са својом дјецом живи у пристојном дому.

- Компетан спрат су нам средили, од куповине новог намјештаја, постављања нове столарије, подова, зидова и купатила до олука на кући. Мислили су о свему, па и о новој постељини – казао је Шобот.

Перина највећа подршка је кћерка Адријана, која свако јутро устаје рано какао би оцу помогла око обавеза и спремања за школу млађе сестре и брата.

- Живот овдје је прелијеп, а једини проблем је што немамо другара - истакла је Адријана и додала да ће у обновљеној кући све бити лакше.

Срећу и захвалност није крио ни четрнаестогодишњи Милош Јеличић, који игром случаја иде у исти разред као Адријана.

Овај тинејџер, који може бити примјер другој дјеци, казао је да ће му фреза много олакшати да обрађује земљиште.

- До сада сам морао тражити и молити комшије да дођу са фрезом и помогну како би мајка и ја могли да засијемо нешто за нашу породицу. Сада ћу моћи да обрађујем и више земље, а да при томе не морам да мислим о додатном новцу којим би платио неког да нам то уради - казао је Милош, који поред силних обавеза ни у једном тренутку не заостаје са  учењем.

Чим дође из школе и заврши задаћу, Милош, како каже, излази вани и гледа шта треба да уради и како може да помогне мајци која је са њих троје остала сама прије шест година.

Порука

Предсједавајући Скупштине општине Босански Петровац Немања Давидовић рекао је да ће помоћ компаније “m:tel" умногоме олакшати свакодневицу породицама Шобот и Јеличић.

- Ово је уједно и порука повратницима да нису сами, као што то и сам назив ове акције каже, као и да на “м:тел” увијек могу да рачунају. Ова компанија је и до сада имала осјећај за овај народ, али нико нас није разумио и помогао као што то ради директорица Јелена Триван - казао је Давидовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана