Kompanija “m:tel" nastavila akciju “Niste sami - imate prijatelje”: U susret Vaskrsu ispunili želje dvije porodice

Danijela Bajić
Kompanija “m:tel" nastavila akciju “Niste sami - imate prijatelje”: U susret Vaskrsu ispunili želje dvije porodice

BOSANSKI PETROVAC - Samohrani otac Pero Šobot sa troje djece iz sela Bravsko nadomak Bosanskog Petrovca vaskršnje praznike dočekuje u renoviranoj kući, zahvaljujući kompaniji “m:tel"”, koja je prepoznala i jedinu želju dječaka Miloša Jeličića da dobije frezu kako bi mogao nastaviti tamo gdje je njegov otac stao prije šest godina.

Predstavnici ove kompanije porodice Šobot i Jeličić prethodno su posjetili u januaru, te odlučili da im pomognu i koliko-toliko olakšaju život i ostanak na njihovom ognjištu. Akciju pomoći organizovali su u okviru društveno odgovornog projekta “Niste sami - imate prijatelje” koji je započet 2021. Tri mjeseca nakon posjete povratničkom stanovništvu u Bosanskom Petrovcu završena je obnova kuće porodice Šobot u selu Bravsko, dok je porodici Jeličić donirana poljoprivredna mehanizacija.

Zajedno sa kolegama, porodice je obišla i generalna direktorica kompanije “m:tel" Jelena Trivan, što je bila prilika i da im zvanično uruči donacije.

- Kuća ovog samohranog oca bila je neuslovna i nebezbedna za život. Ona je sada nalik na svaku drugu kuću u kojoj treba da žive deca, jer vrhunski patriotizam je pomagati svojim sunarodnicima. Patriotizam nisu velike reči nego su mala dela. I kada bi svako učinio ponešto za svaku od porodica koje ovde žive, mislim da bismo sa više optimizma gledali na budućnost - rekla je Trivan.

Pero Šobot kaže da ne postoje riječi kojima bi mogao zahvaliti kompaniji “m:tel" koja je omogućila da sa svojom djecom živi u pristojnom domu.

- Kompetan sprat su nam sredili, od kupovine novog namještaja, postavljanja nove stolarije, podova, zidova i kupatila do oluka na kući. Mislili su o svemu, pa i o novoj posteljini – kazao je Šobot.

Perina najveća podrška je kćerka Adrijana, koja svako jutro ustaje rano kakao bi ocu pomogla oko obaveza i spremanja za školu mlađe sestre i brata.

- Život ovdje je prelijep, a jedini problem je što nemamo drugara - istakla je Adrijana i dodala da će u obnovljenoj kući sve biti lakše.

Sreću i zahvalnost nije krio ni četrnaestogodišnji Miloš Jeličić, koji igrom slučaja ide u isti razred kao Adrijana.

Ovaj tinejdžer, koji može biti primjer drugoj djeci, kazao je da će mu freza mnogo olakšati da obrađuje zemljište.

- Do sada sam morao tražiti i moliti komšije da dođu sa frezom i pomognu kako bi majka i ja mogli da zasijemo nešto za našu porodicu. Sada ću moći da obrađujem i više zemlje, a da pri tome ne moram da mislim o dodatnom novcu kojim bi platio nekog da nam to uradi - kazao je Miloš, koji pored silnih obaveza ni u jednom trenutku ne zaostaje sa  učenjem.

Čim dođe iz škole i završi zadaću, Miloš, kako kaže, izlazi vani i gleda šta treba da uradi i kako može da pomogne majci koja je sa njih troje ostala sama prije šest godina.

Poruka

Predsjedavajući Skupštine opštine Bosanski Petrovac Nemanja Davidović rekao je da će pomoć kompanije “m:tel" umnogome olakšati svakodnevicu porodicama Šobot i Jeličić.

- Ovo je ujedno i poruka povratnicima da nisu sami, kao što to i sam naziv ove akcije kaže, kao i da na “m:tel” uvijek mogu da računaju. Ova kompanija je i do sada imala osjećaj za ovaj narod, ali niko nas nije razumio i pomogao kao što to radi direktorica Jelena Trivan - kazao je Davidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana