Бојић: У уторак отварање њемачке фабрике “Mahle”

Срна
Бојић: У уторак отварање њемачке фабрике “Mahle”

ЛАКТАШИ - Градоначелник Лакташа Мирослав Бојић рекао је да ће Дан града, 23. април, бити обиљежен бројним манифестацијама, а најзначајнији догађај је отварање нових погона њемачке фабрике “Mahle”, која има тенденцију да у Лакташима производи ауто дијелове за свјетску индустрију.

Бојић је истакао да је то веома значајно за привредни развој Лакташа, али и цијеле регије.

- Ова фабрика је завршила један од највећих објеката у БиХ и имаће око 30.000 метара квадратних пословног простора. Већ ради 550 запослених, али имају тенденцију да се шире, да запошљавају нове раднике - рекао је Бојић Срни.

Он је изразио задовољство што ће обиљежавању Дана града присуствовати комплетно руководство ове њемачке компаније, као и републичко руководство, како би фабрика била званично отворена.

- Ова компанија има више од 80.000 запослених у цијелом свијету и наш велики успјех јесте што смо је задржали на нашим просторима, јер смо доношењем разних мјера олакшали пословање - нагласио је Бојић.

Он је напоменуо да је увођење повољног пословног амбијента и олакшица за привреднике омогућило да и бројне друге фирме преселе своје пословање.

- Компанија „Искра“ завршила је свој нови погон у Маховљанима, а до сада су пословали у Јакуповцима у закупљеном простору. До сада су завршили око 15.000 метара квадратних хале и имају 120 запослених са тенденцијом ширења - навео је Бојић.

Он је додао да свој објекат у Лакташима гради и компанија “ПМП индустрис”, која већ послује у Градишци 17 година.

- Овдје ће радити неке нове савремене производе и планирају ове године да заврше објекат, а осим њих у фирма „ГМП компани“. Све ће то бити велики производни објекти од 15, 20 и више хиљада метара квадратних. То су озбиљна улагања - рекао је Бојић.

Он је навео да је око 300 милиона КМ планирано улагања ове године у Лакташе, што је веома значајно за даљи развој града, а циљ градског руководства јесте да настави у том правцу.

- Показало се да смо направили пун погодак са новом пословном зоном „Александровац“ и желимо да је и даље ширимо, али да привреди на располагање ставимо и нове пословне зоне, које планирамо да отворимо, када се стекну услови - рекао је Бојић.

Град Лакташи 23. април обиљежава у знак сјећања на 79 година од ослобођења од фашизма у Другом свјетском рату, те ће у уторак поводом Дана града бити одржана свечана академија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана