Нова Facebook апликација тешка свега 252KB

Benchmark.rs
Нова Facebook апликација тешка свега 252KB

Facebook је одувијек желио да буде на услузи и људима са слабим интернет конекцијама, а сада је понудио овим корисницима и намјенску апликацију која носи назив Facebook Lite.

Ова апликација која је за сада доступна само на Андроид телефонима и у одређеним земљама, "тешка" је свега 252 KB, и дизајнирана је посебно да ради на 2G мрежама и у областима гдjе је повезивање слабо.

Ова апликација је базирана на Snaptу верзији Facebookа који ради на обичним телефонима, али уз додате функционалности као што су обавjештења и интеграција камере.

TechCrunich извjештава да је апликација већ покренута као тест у неколико земаља у Африци и Азији прошле недjеље, али и да шира објава за сада није сигурна.

За Facebook се одавно зна да њихова будућност лежи у мобилном простору, али уколико желе да наставе раст, морају да привуку и кориснике у земљама гдjе је интернет веома слаб.

Према предвиђањима, продаја смартфона ће порасти за 15 посто ове године, а Бангладеш, Нигерија и Вијетнам су међу најбрже растућим земљама за усвајање нових смартфона, па никог не треба да чуди што су на листи за објаву Facebook Lite апликације.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана