Оглашивачи одлазе с ТикТока: Погледајте гд‌је прелазе!

GS
Foto: X.com

Технолошки гиганти окрећу се видео снимцима кратког формата, с обзиром на неизвесну будућност ТикТока, користећи партнерства и стратегије за освајање ТикТокових прихода од оглашавања.

Видео снимци кратке форме заузели су средишње мјесто у крајолику дигиталног оглашавања, а платформе попут Снапа и Мете стратешки су се позиционирале усред неизвесности око будућности ТикТока у САД-у. Недавне законодавне радње и геополитичке напетости пружиле су тим компанијама повољан тренутак за преусмеравање новца за оглашавање далеко од свог кинеског конкурента.

NewFront у Њујорку служи као позадина за то стратешко маневрисање, које се дешава само недељу дана након што је амерички предсједник Џо Бајден потписао закон усмјерен на ByteDance, ТикТокову матичну компанију, због забринутости за националну безбједност. ТикТок је обећао да ће оспорити закон, припремајући позорницу за обрачун с високим улозима.

Током своје NewFront презентације, ТикТок је најавио партнерства у спорту и забави, укључујући споразум с НБЦУниверсалом о приказивању видео исечака с Олимпијских игара у Паризу. Тај потез наглашава ТикТокову преданост ангажовању садржаја и стратешким савезима.

Упркос регулаторним изазовима, ТикТок остаје значајан играч у дигиталном оглашавању, а компанија за истраживање тржишта Емаркетер предвиђа им 8,66 милијарди долара прихода од огласа у САД-у за платформу ове године. Та бројка, иако мања од Googlea и Мете, наглашава утицај ТикТока, подстичући конкуренцију док конкуренти журе да имитирају успјех ТикТока сопственим кратким видео садржајем.

Које су опције ТикТоку на располагању?

Јасмин Енберг, главна аналитичарка у Емаркетеру, нагласила је потребу ТикТока да увјери оглашиваче усред регулаторних турбуленција. "ТикТок мора да покаже оглашивачима да послује као да је све у реду, иако је ситуација потпуно другачија", нагласила је.

Конкуренти попут Снапа такође повлаче стратешке потезе, удружујући се с НБЦУниверсалом како би послали инфлуенсере на Олимпијске игре за креирање садржаја. Патрик Харис, предсједник Снапа, истакао је поузданост те платформе усред турбуленција у индустрији.

Док се оглашивачи крећу кроз неизвесну будућност ТикТока, многи се фокусирају на краткорочне стратегије док истражују нове прилике. Алекс Стоун, виши потпредсједник агенцијског партнерства у Хоризон Медиа, нагласио је потребу за иновацијама, рекавши: "Морамо да се фокусирамо на иновативне могућности које су доступне оглашивачима".

Прилагодљивост је овде кључна, с обзиром на то да велики играчи у индустрији већ одговарају на геополитичке неизвесности и регулаторне изазове, преноси Б92.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана